Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
Grandprix Haarlem

Gepost door Marcel Springorum op maandag 9 juni 2008 om 07:54

Op 7 juni was het alweer de laatste Grand Prix van dit jaar. Slechts vier liefhebbers van ZSC Saende stortten zich in de strijd in Haarlem. Daar organiseerde de vereniging Het Witte Paard (HWP) de afsluitende Grand Prix van het seizoen 2007-2008. Het waren Okan en Akin Aykum, Rebecca Rosegg en Arjen Springorum. Ondanks het mooie weer was er een behoorlijke opkomst. Twaalf groepen waren in de grote zaal ingedeeld.

In hun achtkampen hadden Rebecca en Akin het niet gemakkelijk. De tegenstand was groot. In groep 3 kon Rebecca twee puntjes op het bord krijgen en daarmee werd ze helaas slechts zevende. Maar goed, vorige keer de groep gewonnen, dus dat kan gebeuren. Akin was ingedeeld in groep 4. Hij finishte als vijfde en behaalde 2,5 punt. Zeker niet slecht. Ook in deze groep werd weinig cadeau gegeven.

In groep 9 viel Okan net buiten de prijzen. Hij haalde keurig vier punten maar daarmee viel hij net buiten het podium: een vierde plaats, netjes gedaan. Arjen maakte er in groep 8 een latertje van. Hij eindigde gedeeld 3 samen met twee andere jongens en moest na afloop van de prijsuitreiking een barrage spelen. Het eerste vluggertje won Arjen maar de tweede verloor hij. Omdat zijn tegenstander ook zijn tweede potje won, greep Arjen naast de beker voor de derde prijs. Al met al weer een leuk toernooi. Met zoveel jeugd als bij ZSC Saende rondloopt, zouden toch meer jongens en meiden hun gezicht kunnen laten zien op de Grand Prix toernooien. Tenslotte is het altijd een hele leuke dag. Wellicht volgend jaar? De eerste editie in het nieuwe seizoen is op 21 september 2008 bij SC Santpoort. Ik zou zeggen: tot dan.



U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten