Kalender:
19-4Interne rapid competitie ronde 15+16
20-4KNSB Ronde 9
22-4Interne maandag competitie ronde 31
26-4Interne vrijdag competitie ronde 23
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
NHSB bekerteam bereikt finaleweekend

Gepost door Yuri Eijk op zaterdag 18 april 2015 om 20:14

Zoals als eerder te lezen viel heeft ons NHSB-bekerteam zich geplaatst voor de halve finale van de bekercompetitie. Naar horen zeggen worden de finale en halve finale op een dag op dezelfde locatie gespeeld, ik kon echter nog niets vinden op de NHSB site. Zoals Frank al opperde is het wellicht een mogelijkheid om dit in de BOKO te organiseren.

Vlak voordat we naar binnen gingen werd er op het parkeerterrein nog volop aan de opstelling gesleuteld, niemand had een uitgesproken voorkeur voor zijn eigen bordnummer maar iedereen had wel een idee hoe we als team het sterkst voor de dag konden komen. Volgt u het nog? Indien er voor gekozen wordt om bij een gelijk spel eerst bord 4 weg te laten vallen, en indien dan nog gelijk dan bord drie etc., dan is het verstandig om je beste spelers op bord 2 en 3 neer te zetten. Bij vier remises wordt er dan alsnog gevluggerd. Ik dacht overigens dat er tegenwoordig altijd gevluggerd wordt bij 2-2 maar het schijnt dus dat je dit van te voren afspreekt met je tegenstander. Ik moet eerlijk bekennen dat ik geeneens meer weet wat we nu hebben afgesproken, het is gelukkig irrelevant gebleken.

Helaas kwamen we redelijk snel met 1-0 achter. Ben speelde tegen Aad de Bruijn.  Ik heb er weinig van gezien maar naar eigen zeggen had Ben een veelbelovende positie opgebouwd maar verwisselde op een kritiek moment de volgorde van zetten om waardoor in plaats van een winnende positie een troosteloze ruïne zijn deel was. Ben probeerde het nog maar kon het niet meer bolwerken.

Het Spaarne had een verrassing voor ons door het opstellen van Frans Arp op bord 4, op papier hun sterkste speler wie volgens mij nog niet eerder in de bekercompetitie had meegedaan. Peter speelde zijn geliefde opening en deed volgens mij alles goed. Geheel zoals verwacht vloog Frans hem naar de keel met een vroeg h2-h4, Peter blokte en counterde in het centrum. Het zette een paard op d4 wat neerkwam op een pionoffer wat wit op positionele gronden eigenlijk niet kon aannemen. Daarna werd met …c6 en …d5 het centrum geopend en wit moest achteruit. Peter won een paar pionnen en maakte het gedecideerd af.

Tja, en dan de partij van Wim, hij speelde met wit tegen Leo Littel.  Een cruciale partij. Nadat Peter de 1-1 op het scorebord had neergezet ging ik even kijken en ik heb zelden een stelling gezien met zo weinig harmonie. Wim en ik waren het er achteraf over eens dat het er werkelijk niet uitzag en dat zijn opzet mislukt was. Maar …. Wims stelling bleek toch nog over een aantal hordes te beschikken en zijn tegenstander vergaloppeerde zich. Voor mijn gevoel won Wim uit het niets! Een 2-1 voorsprong. Dit betekende dat mijn tegenstander moest winnen en dat kwam mij wel goed uit.

Ik speelde met zwart tegen Loek van Veenendaal. In een rustige anti-Siciliaan (3.Lb5) kon ik na een zet of 12 kiezen voor een positioneel nadeeltje maar met gelijk materiaal, een stelling met het loperpaar en positioneel voordeel met een pion minder of een goede zet waarbij ik mijn al troeven in handen zou houden. Helaas dacht ik ten onrechte dat dit laatste tactisch niet kon en koos ik voor het pionoffer. Ik had volledige compensatie en kon wit vastzetten maar ik had geen enkel winstplan. Remise was de meest logische uitslag geweest. Maar toen won Wim dus en moest mijn tegenstander forceren, hier maakte ik gebruik van en won alsnog. 1-3 Eindstand!

Hieronder de volledige uitslag van de kwartfinales, een mooie finaledag ligt in het verschiet

17-04-2015 

Kijk Uit 

Kennemer Combinatie 

1½ - 2½

16-04-2015 

S.V. Het Spaarne 

Z.S.C. Saende 

1 - 3

17-04-2015 

Het Witte Paard 

- Bergen 

2½ - 1½

09-04-2015 

Magnus 

De Waagtoren 

1½ - 2½

 

Meestal is de heenweg naar een relatief onbekende plek qua navigatie lastiger dan de terug, zo niet bij ons. De heenweg ging perfect en we waren ruim op tijd aanwezig. Toen we op de weg terug naar het Zaanse Haarlem uit waren vochten WimWim, BenBen en TomTom om gelijk. Ik heb op donderdagavond het knooppunt Rottepolderplein werkelijk van alle windrichtingen gezien maar dat mocht de pret niet drukken. Met een tevreden gevoel was ik om even voor 1 uur thuis.

 

 

wedstrijdformulier Het Spaarne - ZSC Saende



U moet inlogd zijn om te kunnen reageren.

Gepost door Hein Middelhoven op donderdag 23 april 2015 om 12:44

Wederom een fraai verslag Yuri, ik zou jou al net als Cor een hele Matiak vullen met je wedstrijd- en toernooi (IJsland!)avonturen! Help ik je wel mee met een paar stukkies ;-)


Gepost door Jaron Rosegg op donderdag 23 april 2015 om 10:04

Daar lusten we wel pap van.


Gepost door Marcel Springorum op maandag 20 april 2015 om 16:09

Ja, Matiak waardig zelfs.


Gepost door Edwin Woudt op maandag 20 april 2015 om 13:16

Leuk verslag Yuri!



Contact | Formaliteiten