Kalender:
26-4Interne vrijdag competitie ronde 23
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
Wijnproefschaaktoernooi goed geslaagd

Gepost door Huib Middelhoven op woensdag 6 mei 2015 om 23:42

Gisteravond organiseerde SV Krommenie een bijzonder (geslaagd!) schaaktoernooi om Bevrijdingsdag luister bij te zetten. Ten eerste werd gespeeld in een niet alledaagse omgeving voor een toernooi, namelijk in het Fort bij Krommeniedijk. Ten tweede ging het om een wijnproefschaaktoernooi; bij elk der vijf minimatches (één snelschaakpartij met wit, één met zwart, gespeeld vanuit vastgestelde posities uit de Spaanse, Italiaanse, Hongaarse, Franse en Siciliaanse opening) werd een bij het betreffende land behorende wijn geschonken (alsook bijbehorende hapjes geserveerd).

Mooi om te zien was dat van alle Zaanse schaakverenigingen schakers (in totaal 30) aanwezig waren. Van onze vereniging deden Pim Hoff, Gerard v/d Bergh en Huib Middelhoven mee. Pim en Gerard hadden één der eega’s bereid gevonden hen te brengen en halen, Huib was op de fiets (geen sinecure met een behoorlijke wind tegen, wel mooi om te ontnuchteren op de terugweg).

Oud-clubgenoot Cor van Dongen was in zijn element als organisator van de avond. Naast het geven van uitleg over de te spelen openingen, was hij vooraf ook niet te beroerd om een “Grand Tour” door het Fort te verzorgen (het was voor schrijver dezes de eerste keer dat hij daar was). Cor’s zwager, beheerder van het Fort en geen onverdienstelijk wijnkenner, had een vijftal mooie wijnen geselecteerd en wist deze bij elke ronde van een prima uitleg te voorzien.

Uiteindelijke winnaar werd Chris de Saegher, die – hoe kan het ook anders – met een fles wijn huiswaarts mocht keren. Mijn eigen puntenaantal ben ik ergens in het feestgedruis uit het oog verloren. Zij die mij kennen, weten dat mijn echte kracht vooral gelegen is in de Bourgondische variant. En deze avond ben ik daarbij zeker in de top geëindigd…

Cor van Dongen in zijn element

Huibs 'main point of interest'

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren.

Gepost door Nico Pos op donderdag 14 mei 2015 om 21:40

Mooi Bourgondisch verslag Huib! De stelling ... van Amsterdam ...of van Heub ... ?



Contact | Formaliteiten