Kalender:
19-4Interne rapid competitie ronde 15+16
20-4KNSB Ronde 9
22-4Interne maandag competitie ronde 31
26-4Interne vrijdag competitie ronde 23
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
Ronde 1: De kop is eraf!

Gepost door Yuri Eijk op zaterdag 3 september 2016 om 19:13

Het schaakseizoen is weer begonnen en als de voortekenen ons niet beduvelen ligt er nog veel in het verschiet het komende jaar. Gisteravond was de eerste ronde van de interne vrijdagcompetitie en ik vond het leuk een paar verrassende deelnemers te kunnen noteren.

Cor Roet is bijna 10 jaar weggeweest maar liet zien het spelletje nog niet te zijn verleerd. Hij strooide hier en daar met een vergiftigde pion en liet Evert Blees in het stof bijten. Welkom terug Cor!

Een ander ‘nieuw’ lid Ahmet Bozkurt liet zich in zijn eerste partij niet van de wijs brengen door onze Pr-man Frank Tijdeman en haalde keurig de remise binnen. Ahmet van harte welkom!

Klapstuk van de avond was ongetwijfeld de overwinning van Erik Lust op Hans Galjé. Eerst genoemde offerde zijn sterkste stuk voor een toren, loper en een pion en dit had het gewenste effect. In overtuigde stijl werd het punt binnengehaald. Mensen houdt die Lust in de gaten! In de komende week ga ik proberen zijn partij te ontcijferen (doktershandschrift natuurlijk).

Ook die Middelhovens lieten zien dat ze toch wel wat van het spelletje begrijpen. Hein en Dirk-Willem waren in een gelijkstaand middelspel beland maar Hein wist direct te profiteren van een kleine misstap van Dirk-Willem. Huib won van René Kanninga door met een bekend motief een belangrijke pion te winnen met als prettige bijkomstigheid dat zwart niet meer mocht rokeren. Huib won nog een pion en het pleit was vlot beslecht.

De Rosegg broederstrijd werd beslist in het voordeel van Dennis. Aan de bar werd er nog wat gediscussieerd maar volgens mij werden de broers het niet eens wat nu de beslissende fout was. Dennis leuk dat je er ook weer was!

Ik ga nu met onze aftredende WLE op trainingskamp (ik weet alleen niet waarvoor) en ik hoop dat de interne goed bezocht blijft. Als mijn bronnen correct zijn gaat onze secretaris volgende week zijn opwachting maken. 

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren.

Gepost door Frank Tijdeman op zondag 4 september 2016 om 11:50

Fijne tekst!



Contact | Formaliteiten