Kalender:
19-4Interne rapid competitie ronde 15+16
20-4KNSB Ronde 9
22-4Interne maandag competitie ronde 31
26-4Interne vrijdag competitie ronde 23
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
ZSC 4 niet opgewassen tegen Assendelft 1

Gepost door Machiel Moes op dinsdag 8 november 2016 om 23:43

We schrijven maandag 7 november 2016. Uitwedstrijd tegen Assendelft 1. Opboksend tegen een gemiddeld ratingoverwicht van zo'n 300 ratingpunten per bord proberen de schakers van ZSC4 hun hoofd boven water te houden.

Op bord 1 neemt Erwin het op tegen Kees Lute. In een Grand Prix kan hij met wit niet voorkomen dat zwart alles met f5 dichtschuift, er wordt tot remise besloten.

Op bord 2 speelt Peter tegen Melle (zoon van David) Gelok. Peter krijgt een ware bestorming van pionnen over zich heen. In het middenspel moet hij zo ver achteruit dat hij geen fatsoenlijke zet meer kan doen. Zodra hij met zijn koning naar b7 vlucht wordt het van kwaad tot erger.

Op bord 3 speelt Marcel tegen Remmert Brinkman. Hoewel Marcel lang gelijke tred weet te houden weet zijn tegenstander uiteindelijk toch beslissend voordeel te bemachtigen en Marcel op de knieën te dwingen.

Op bord 4 komt Toon tegen Jan Kat heel goed uit de opening. Een solide stelling met 2 pionnen voor lijkt de opmaat voor een overwinning. Sterk spel van zijn tegenstander met de nodige dreigingen en de daarmee gepaard gaande tijdnood dwingen Toon te berusten in remise. 

Wim speelde op bord 5 tegen Roel Spier. In een partij met veel dreigingen, waaronder kruispenningen werd afgeruild naar een ogenschijnlijk gelijkstaand eindspel. Wim verloor echter een pion, de tegenstander was actiever en zorgde voor meer en meer ellende, waarna er niets meer te redden viel voor Wim.

Op het laatste bord speelde Albert een prima partij. Met gezonde zetten wist hij een sterke stelling te creëren. Zijn tegenstander Gert-Jan Teer probeerde via de C-lijn binnen te komen, terwijl Albert dankzij een penning op de dame een pion op d5 kon winnen. Hij koos echter voor een koningsaanval die hij onbedoeld zelf met g5 om zeep hielp. Wat restte was een doodgelopen koningsaanval en materiaalverlies op de damevleugel.

Alles bij elkaar een geflatteerde 5-1 nederlaag, maar een boeiende avond bij ons in Assendelft.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren.

Gepost door Marcel Springorum op zaterdag 12 november 2016 om 19:15

Puik verslag van een ongelijke strijd!


Gepost door Huib Middelhoven op woensdag 9 november 2016 om 23:11

Handig, zo'n speciale reporter in Assendelft!



Contact | Formaliteiten