Kalender:
20-4KNSB Ronde 9
22-4Interne maandag competitie ronde 31
26-4Interne vrijdag competitie ronde 23
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
Koplopers maken het niet waar

Gepost door Erik van Nassau op zaterdag 12 mei 2018 om 15:07

Vrijdag 11 Mei, speelronde 32, stonden er een paar mooie partijen op het menu. De 2 koplopers, Dennis en Hein hadden met Rene H. en Frank een lastig programma  wat ook uit de uitslagen bleek.

Dennis had in zijn partij tegen Rene het centrum veroverd, hij offerde echter materiaal omdat hij  een dreiging voor 1 van zijn centrum pionnen zag met een slechtere stelling als gevolg (wat achteraf niet helemaal klopte). Rene wist dit vervolgens goed uit te spelen.

Hein had met Frank een echte vechtpartij, Frank speelde met de witte stukken vrij optimistisch waar Hein korte metten mee wist te maken. Hein werd echter iets te frivool waardoor de partij een regelrecht vuistgevecht werd waarin de zet Ph6 van Frank de winnende bleek te zijn, mede omdat de counter (Tg7) niet gezien werd.

Ondanks dat iedereen in de top aan elkaar gewaagd is mag het toch een verrassing genoemd worden dat beide koplopers op dezelfde avond verliezen. Een andere (verrassende) uitslag was de winst van Mels op Evert maar de grootste verrassing volgens Rene H. was toch de overwinning van Andre  tegen Erik van Nassau. Verder mag ook genoemd worden dat Machiel aan een ijzersterk seizoen bezig is en dat zijn remise tegen Hans wederom een prima uitslag voor hem is.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten