Kalender:
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
3-6Interne maandag competitie ronde 36
7-6Interne vrijdag competitie ronde 29
10-6Interne maandag competitie ronde 37
Uitslagen ronde 7 vrijdagcompetitie 10 november 2006

Gepost door Machiel Moes op zondag 12 november 2006 om 09:02

Joris nam de honneurs waar voor indeler Cor. Hij werd met een vrij uniek geval geconfronteerd: aan een van de borden (Dirk-Willem Swart – Jan Bart Abcouwer ) was een hevig wederzijds tijdnoodduel gaande. Beide spelers hadden na de 26e zet niet meer genoteerd. Toen een van de vlaggen viel moest de partij op een ander bord worden gereconstrueerd. Toen de beide spelers na de reconstructie terugkeerden aan hun bord stond hen een verrassing te wachten: Vojo en Gerard (Smit) waren op dit bord een leuk partijtije begonnen en dat betekende dat ook de eindstelling niet met 100% zekerheid te reconstrueren viel. Hoe beide spelers er zijn uit gekomen, dat antwoord moet ik helaas schuldig blijven. In ieder geval won Jan-Bart uiteindelijk de partij.
Ook Mirko kwam tegen jeugdspeler Tom Broekhuizen in tijdnood, maar de ervaring gaf uiteindelijk toch de doorslag.
Toch wel verrassend was de overwinning van Henk Arends (bloedvorm, de laatste tijd) op Erik Breedveld (krantvorm, de laatste tijd).

 Dat betekende maar zeven partijtjes, en dat kwam in zeer geringe mate omdat het vijfde – een kwartet maandagspelers – moest spelen (Hans Prast, Rolf Schoots, Johan Finke, Toon Karhof), maar vooral omdat het eerste zaterdag moest aantreden. Matchfighter was… ondergetekende die een zwaarbevochten remise uit het vuur wist te slepen. (Trouwens eigen schuld; ik ging op een loeigevaarlijk stukoffer in (stom, afslaan offer bood goede winstkansen), offerde een handjevol stukken terug en wist – vooral door de tijdnood van mijn tegenstander – nog net via een zetherhaling te ontsnappen.

Edwin Woudt stond na een paar zetten al als een krant en heeft geen kans gekregen (0). André heeft ’t niet makkelijk aan bord één, ditmaal tegen oude bekende Duchêne. (0). Mark Grondsma wilde aan een hoger bord worden geplaatst, en kreeg helemaal gelijk. Snelle winstpartij, prima! (1). Yuri Eijk won al snel een kwaliteit en speelde het secuur uit. (1). Bij Erik Janssen stond het bord in vuur en vlam. Tegenstander Burggraaf (ook al zo’n dinosaurus) ging slordig om met wat pionnetjes. Zijn aanval sloeg echter niet door en dat betekende weerd een 1 voor ons. Van de partijen van Dennis Rosegg(0) en Albert Toby (1) heb ik weinig tot niets gezien. Kortom: een magere maar o zo belangrijke 4½-3½ ovewinning.

Komende Vrijdag ronde 3 Jacob Punt Bokaal en ronde 3 Rapid!

Indeling 3e ronde (17 november):
René Hennipman - Jan-Bart Abcouwer
Cor van Dongen - André Breedveld
Eric Barc - Edwin Woudt/Hans Galjé
Remco v/d Meer - Henk Grondsma

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten