Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
Tiende ronde vrijdagcompetitie ZSC-Saende

Gepost door Cor van Dongen op zaterdag 9 december 2006 om 11:26

Ab de Jonge verzuchtte: “Waar zijn al die goeie spelers nou?”
En hij heeft natuurlijk gelijk. Weliswaar trok een bekerviertal (Eric Bark, René Hennipman, Frank Tijdeman, Mark van Schaardenburg) de provincie in, maar verder vielen er in de interne slechts zeven partijen te noteren. De kritiek van Ab is niet zo zeer gericht tegen het wegblijven van een groot aantal spelers, maar vooral tegen de opstelling van de teams waarin tal van notoire thuisblijvers toch een mooi plekje vinden.
Tja, ’t blijft een eeuwig dilemma en met het bewandelen van de ‘gulden middenweg’ doe je altijd mensen tekort.

Dat gezegd zijnde: het was toch een spannende ronde. De meeste aandacht ging uit naar Henk Arends die met energiek spel Jan Bart Abcouwer een kwaliteit had ontfutseld. Maar tot twee maal toe ging het in de (twee) tijdnoodfasen verkeerd. Op zet 34 lag de winst voor het oprapen, maar zelfs in het verre eindspel – nog steeds met die kwaliteit meer – was het matpotentieel van Henk sterker dan een ver opgerukte vrijpion van Jan Bart. Helaas, helaas, Henk gaf zijn toren weg en kon direct opgeven. Jan Bart nadert met deze overwinning de ‘eeuwige top twee’ (André en Cor van D.)

Mirko Lukacs en Henk van der Eng investeerden beiden veel tijd in de stelling. Ook hier moesten de laatste minuten van de uitvluggerfase de beslissing brengen: Mirko won.

Martin Oudejans had weinig moeite met Sjaak Veth, ondanks een lastige penning voor Martin op de c-lijn. Na de nodige verwikkelingen stond Martin twee verbonden vrijpionnen voor in een simpel eindspel.

Arnold Rijksen wist Ab de Jonge een remise te ontfutselen. Daarmee deed Arnold het beter dan jeugdlid Tom Broekhuizen die gerust wel goed stond tegen Gerard Smit, maar veel te snel (en te oppervlakkig) speelde en een goeie positie binnen enkele zetten om zeep hielp.
Cor Roet moest tegen koploper Cor van Dongen kiezen: lange of korte rokade. Aan beide opties kleefde de nodige bezwaren. Cor R. koos voor lang, verloor de kwaliteit en had daarvoor weinig compensatie. Op de 27e zet gaf hij op: geen trucjes meer!

HERHAALDE OPROEP:
Redacteur André Breedveld is op dit moment druk doende met het kerstnummer van De Matiak. UW KOPIJ IS VAN HARTE WELKOM!!

En voor de cursisten aan de training van Yochanan Afek: LEVER EEN INTERESSANTE PARTIJ IN! (die door Afek geanalyseerd zal worden en op de training zal worden behandeld).

Wellicht dat de vrije dagen rond Kerst en Nieuwjaar hiertoe de nodige inspiratie zullen opleveren.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten