Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
Alle uitslagen van ronde 25

Gepost door Cor van Dongen op zaterdag 10 maart 2007 om 01:12

Een bizarre ronde: drie spelers waren voor de interne komen opdagen, te weten Martin Oudejans, Mirko Lukács en Cor van Dongen. Natuurlijk had dit alles te maken met de twee thuiswedstrijden van het 2e en het 4e team (die beide wonnen), waarin een aantal vaste interne spelers zitten. Maar ja, ’t blijft toch bedroevend…

Omdat een paar ronden terug Mirko en Martin al tegen elkaar hadden gespeeld, mocht de revanchepartij niet zo kort erop geprogrammeerd worden. Aldus de vader van het indelingssysteem, Remco van der Meer, die vanavond in het tweede speelde. Martin bood aan een vrije ronde te nemen en daarmee stond het ene/enige duel voor de interne van vanavond vast: Cor van Dongen – Mirko Lukács. Cor probeerde Mirko te verrassen met een scherpe openingsopzet, doch het Koningsgambiet bleek voor hem meer geheimen op te werpen dan voor zwartspeler Mirko. Het werd een zware, tactische strijd die bij goed spel had uit moeten monden in een dubbeltoreneindspel dat wel heel erg remise leek. Doch Mirko trapte in het enige valletje wat in de stelling zat, het eeuwige Lh7+, en verloor een kwaliteit. Cor offerde gauw de kwaliteit weer terug om in een eenvoudig gewonnen – enkel – toreneindspel de winst binnen te halen.

"Alle" uitslagen op een rijtje:
Cor van Dongen – Mirko Lukács 1-0
Martin Oudejans had een vrije ronde.

René Hennipman is eindelijk – de niet meer spelende - André Breedveld gepasseerd en staat nu op de tweede plaats. Joris Moes heeft de ranglijst gedownload en zal de stand bijwerken op de site.
(Redactie:)Er zijn nog steeds computerproblemen. Wellicht is het diskettestation van de laptop stuk.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten