Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
Driemanschap ZSC Saende op prijzenjacht in Hillegom

Gepost door Marcel Springorum op zondag 15 juni 2008 om 20:28

Op zaterdag 14 juni werden de Open Jeugdkampioenschappen van Hillegom gehouden. Misschien een klein beetje uit de buurt maar wel een heel leuk toernooi. De opzet is weer heel anders dan bijvoorbeeld een Grand Prix toernooi. Dus weer een leuke ervaring voor onze jonge schakers. Raymond, Dylan en Arjen stonden om tien uur in de startblokken om zich te meten met andere spelers en speelsters uit de E-categorie.

Er werd op z'n "Zwitsers" gespeeld (had niets te maken met de EK...). Dus betekende winnen promotie naar een hoger bord en verliezen een potje op een lager bord. Vrolijk jojoden (goed Nederlands?) onze jonge afgevaardigden mee op en neer over de borden die bezet worden door in totaal twintig deelnemers. Omdat dit aantal veel lager was dan bij een Grand Prix, werd het toernooi sneller verspeeld.
Om half drie waren negen ronden achter de rug en kon de prijsuitreiking beginnen.

De organisatie was niet kinderachtig geweest met de prijzen, want voor de E-groep kwamen er liefst acht op tafel. Twee ervan gingen mee naar Zaandam. Dylan begon goed, had een kleine hapering in de middenrondes maar herstelde zich prima door de twee laatste ronden winnend af te sluiten. Zodoende kwam hij uit op de gedeelde 13e plaats met 4,5 punt, met evenveel matchpunten als de nummer 9.

Raymond ging gestaag van beneden naar boven en had van de drie de sterkste tegenstanders. Hij bleef prima overeind en finishte als zesde met 5 punten. Arjen scoorde nog een half puntje meer en eindigde net boven Raymond op de vijfde plaats. Het was dus maar goed dat we met een grote auto naar Hillegom waren gereden want nu konden ook de bekers meer naar huis worden genomen!

Jongens, leuk gespeeld en prima gedaan. René, bedankt voor je support en heldere analyses.


Ramond, Arjen en Dylan

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten