Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
Grand Prix Hoorn (Bischofftoernooi)

Gepost door Marcel Springorum op zondag 19 oktober 2008 om 14:21

Op zaterdag 18 oktober gingen zeven jeugdspelers naar Hoorn voor de 2e Grand Prix van het seizoen. Hessel, Tieme, Arjen, Gökce, Okan, Iris en Rebecca kwamen aan de start van het Bischofftoernooi. Door wat probleempjes met inschrijvingen ging het toernooi met enige vertraging van start. Maar toen konden alle schakers en schaaksters er flink tegen aan.

Gökce speelde in groep 11 en leverde opnieuw een prima prestatie. Vorige keer had ze haar groep gewonnen en nu kwam ze in een hogere groep tot 4,5 punt. Heel goed gedaan. Okan en Hessel kwamen elkaar tegen in groep 8. De tegenstand was niet gering. Hessel en Okan  gaven zich niet zo maar gewonnen in deze zevenkamp maar eindigden niet bovenaan. Hessel kwam tot 1 punt en Okan scoorde er 2.

Dan groep 7. Ook daar twee ZSC Saenders in het strijdperk. Tieme had het zwaar met de sterke concurrentie en haalde 1 punt binnen. Arjen kwam uit op een 50%-score: 3,5 punt en miste op een kwart SB-punt de derde plek in de groep. En dan Iris en Rebecca. Zij waren ook al ingedeeld in dezelfde groep, namelijk groep 4. Iris scoorde 2 punten en kon daarmee niet de hoofdrol voor zich opeisen. Rebecca was vandaag uitstekend op dreef. Ze scoorde 6 uit 7 en was voor het spelen van de laatste ronde al zeker van de eerste prijs. Echt prima gedaan.

Volgende keer wordt de Grand Prix gehouden in Zaandam. Dat is voor ons een thuiswedstrijd. Met zeven spelers waren we nu al heel aardig vertegenwoordigd. Maar in de thuis Grand Prix op 9 november reken ik op nog meer deelnemers. Houd deze datum dus vrij en doe gezellig mee! Ik zie jullie op 9 november…

 

Marcel Springorum

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten