31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
Grand Prix Heemskerk: een pet voor Dylan en een prijs voor Okan

Gepost door Marcel Springorum op maandag 15 december 2008 om 08:44

Zondag 14 december werd in Heemskerk de 4e Grand Prix van het seizoen gehouden. Niet zo'n grot deelnemersveld als anders. Er waren maar acht groepen. Van ZSC Saende was een zevental actief.

Drie van hen kwamen in dezelfde groep in actie: Raymond, Dylan en Arjen speelden samen in groep 4. Raymond deed het uitstekend. Hij won de eerste vier partijen voordat de motor een klein beetje ging haperen: hij finishte met 5 uit 7, een knappe 2e plaats. Dylan begon wat minder maar had een sterke finish. Hij eindigde met 4 punten p de vierde plaats. De jury gaf hem een aanmoedigingsprijs: een zwarte pet, misschien wel lekker met deze kou! Arjen kon vandaag minder zijn draai vinden. Hij scoorde slechts twee puntjes en eindigde daarmee onderin.

In groep 5 namen de broertjes Hessel en Tieme het o.a. tegen elkaar op. Hessel versloeg Tieme in een rechtsreeks gevecht waarin Tieme een zeer dapper paard had dat knap lang standhield tegen een vijandelijke dame. Hessel pakte 5 punten en greep een prachtige tweede plaats. Tieme kwam op plaats vijf met een score van vijftig procent: hij sleepte 3,5 punt uit de strijd.

In groep 6 speelde Okan, één van onze trouwste Grand Prix deelnemers. Hij was lekker op dreef en draaide bovenin de groep mee. Met 4,5 punt scoorde hij een derde plaats, althans dat dacht hij. De wedstrijdcommissie maakte echter een foutje en tijdens de prijsuitreiking werd Okan overgeslagen! Even narekenen overtuigde de commissie ervan dat Okan onterecht buiten de prijzen was gehouden. En zo kreeg hij alsnog zijn dikverdiende beker. Goed gedaan Okan!

Tenslotte speelde Gökce in groep 8. Ze stond er na drie ronden goed voor, maar finishte buiten de prijzen door pech in de laatste ronde. Ze had een groot overwicht in materiaal maar zag nou net een geniepige matcombinatie over het hoofd. Dat betekende de vijfde plaats met 4 punten.

Het was weer een spannend toernooi waarbij de toeschouwers wel moesten beschikken over enig zitvlees

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.