Kalender:
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
3-6Interne maandag competitie ronde 36
7-6Interne vrijdag competitie ronde 29
10-6Interne maandag competitie ronde 37
Zaans Schaakkampioenschap voor de Jeugd (update)

Gepost door Machiel Moes op dinsdag 23 december 2008 om 19:11

Maandagochtend 22 december, 7 uur gaat mijn wekker. Ik spring onder de douche, kleed me aan en reis naar de VU in Amsterdam. Precies op tijd (8.45) kom ik binnen voor het tentamen en ruim twee uur later (10.50) verlaat ik de tentamenhal. Meteen gaat de knop om, haasten, want ik moet naar Krommenie. Vlot stappend richting de tram zie ik dat deze er net aankomt, ik spring erin en stap uit bij de metrohalte, waar zowaar net de metro binnen komt rijden. Twee keer geluk, dat betekent een trein eerder :) Tijdens de wandeling van Koog-Bloemwijk naar huis zie ik de auto die mij naar Krommenie brengt al aan komen rijden, Joris heeft gedurende de ochtend de honneurs waargenomen (inclusief chauffeur). We wisselen van taak (hij gaat een tentamen maken) en ik rijd om 11.45 richting Krommenie.

In Krommenie aangekomen neem ik kennis van de stand van zaken. Een ziekmelding, twee extra aanmeldingen, net een nieuwe ronde begonnen en alles verloopt soepel. Iedereen gedag zeggende zie ik alleen maar vrolijke gezichten, iedereen mij gemist? of ging het juist ook hartstikke goed zonder mij?

De rest van de dag draag ik mijn steentje bij aan dit leuke laagdrempelige toernooi voor Zaanse schakertjes. Een succesvolle eerste dag, werd vandaag vervolgd met de laatste ronde(n) van het kampioenschap en het snelschaaktoernooi, voor de jongste deelnemers, 22 partijen in 2 dagen. ZSC-ers beconcurreren elkaar in bijna alle groepen. In de A/B-groep (geboortejaar 1991-1994) weten Arnold en Tom in de laatste ronde niet te winnen van elkaar, met als gevolg een barrage tussen drie spelers, Arnold, Tom en Jasper Kraakman. Beide ZSC-ers delven het onderspit tegen Jasper en Jasper wordt Zaans Kampioen.

In de C-groep (1995-1996) is Iris duidelijk de meest ervaren zsc-er, in een sterk veld wordt zij kwam 3e.
De D/E (1997 en later) groep is een gemengde groep, waarbij de spelers uit beide groepen strijden tegen elkaar, maar in een apart klassement. De top-4 uit het gemengde klassement mag naar het Noord-Hollands Kampioenschap, Raymond Mastenbroek en Okan Aykum weten zich hiervoor te plaatsen dankzij hun 2e en 4e plaat in de totale groep. Raymond wordt 2e in de D-groep (1997-1998) en Okan wordt 2e in de E-groep, vlak voor Arjen, Tieme, Hessel en Dylan.

Vervolgens begon vanmiddag het snelschaakkampioenschap. Alle spelers spelen in één grote groep, met een enorme hectiek als gevolg. Superenthousiast spelen de kids hun potje schaak en overenthousiast wordt er door ouders, grootouders en begeleiders toegekeken.

Rond 16.00 is de strijd gestreden, alle partijen zijn gespeeld en de winnaar is duidelijk, Jasper Kraakman wint ook het snelschaken (met o.a. een remise tegen Iris).

Tom wordt met het snelschaken 3e in de A/B-groep, Iris wordt kampioen in de C-groep en Okan wordt kampioen in de E-groep.

Ik vind het met geschreven woorden moeilijk over te brengen om de sfeer over te brengen, maar het was vooral voor de kinderen een fantastisch toernooi, maar ook als organisatie/begeleiding was het fantastisch.

Tot slot wil ik nog enkele mensen heel hartelijk bedanken voor hun hulp tijdens het toernooi: Marcel Springorum, Yvonne Braat en Joris Moes voor de uitslagverwerking en René Hennipman voor de wedstrijdleiding bij de D/E-groep en bij het snelschaken. Bedankt!















U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten