Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
Jeugdleden spelen Grand Prix in Sint Pancras (update met foto's)

Gepost door Marcel Springorum op zondag 4 januari 2009 om 22:38

Met 8 ZSC'ers gaat het op 4 januari op naar Sint Pancras voor het 5e Grand Prix-toernooi van dit seizoen. Aangezien Marcel tot tafelleider is gepromoveerd, is mij gevraagd de stand bij te houden en een stukje te schrijven. Het schaakspel vind ik nog steeds veel te moeilijk maar een stukje schrijven lukt natuurlijk wel. Even naar de gezichtjes kijken en je weet of er gewonnen of verloren is. Maar achter het bord gaat het er serieus aan toe. Na 4 ronden staan er vier spelers onderaan en 3 bovenaan, spannend dus. Maar er moeten nog wel even 3 ronden gespeeld worden.

Tja, en dan komt de laatste ronde eraan. Het is spannend voor Okan en Tieme, beiden kunnen in de prijzen vallen. Arjen moet ervoor zorgen dat hij zijn 1e plaats behoudt. Tja en dan is het wachten op de prijsuitreiking. In groep 16 speelt Nathaniel. Groep 16 is een speciale groep vandaag. De kinderen spelen geen acht- maar een tienkamp. Er zijn dan voor hen vier prijzen gereserveerd. Nathaniel wint de laatste ronde en wordt daarmee heel goed 4e met 5½ punten. In groep 11 is Guido goed gestart maar het zit een aantal keren niet mee. In zijn laatste partij laat zijn dame hem in de steek en daardoor blijft hij steken op 2 punten. Okan in groep 12 verliest de laatste partij en wordt 4e met 4 punten. Dit keer is zijn getructe spel net niet voldoende voor een prijs. In groep 10 komt Tieme door winst in zijn laatste partij op een 3e plaats met 4½ punt.

Dan hebben we groep 8, daarin spelen Dylan en Arjen. Dylan heeft duidelijk z'n dag niet: hij wordt 8e met 1 punt. Maar Dylan, volgende keer ga je vast weer beter presteren hoor. Arjen gaat vandaag als een speer. Met 3 uit 3 komt hij uit de startblokken, verliest dan een potje maar gaat daarna verder met winnen: 1e met 6 punten. In groep speelt Raymond. Ook hij heeft het erg zwaar vandaag. Hij wordt 8e met 1 punt. En hetzelfde geldt voor Rebecca, ook zij heeft niet helemaal haar dag. Zij behaalt 1,5 punt en wordt daarmee 8e in haar groep 4.

Maar, als je wat lager bent geëindigd, denk erom: verliezers zijn jullie natuurlijk niet. Vandaag gaat het iets minder maar de volgende keer zal het zeker weer veel beter gaan. En voor de bekerwinnaars: ga niet naast je schoenen lopen, hè. Zorg ervoor dat je goed gespitst blijft op de partijen die gaan komen, want jullie krijgen het nu wel weer even zwaarder. Namens alle toeschouwers van deze dag van ZSC Saende: jullie hebben goed jullie best gedaan. Tot het volgende Grand Prix toernooi.


Esther Springorum





U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten