Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
Drie bekers mee naar Zaandam bij Grand Prix Castricum

Gepost door Marcel Springorum op maandag 23 februari 2009 om 10:31

Het was weer proppen in het dorpshuis in Castricum. Ondanks het tweede weekend van de vakantie gooiden 112 deelnemers zich in de strijd. Van onze club waren er zeven die meededen om de prijzen.

En dat ging helemaal niet slecht. In groep 12 staken twee spelers boven de rest uit. Voor de 3e plaats was het dringen. Vier spelers kwamen hiervoor in aanmerking. Nathaniel mocht – misschien wel tot zijn eigen verrassing – bij de prijsuitreiking een knappe derde prijs ophalen.  In groep 9 deed Guido het heel goed. Vanaf de start draaide hij bovenin mee. Slechts eentje deed het beter dan hij en dus finishte hij op een prachtige 2e plaats met 5 punten.

Hessel speelde in groep 8 en had weinig geluk in de beginfase. Na een paar rondjes kwam hij er toch beter in. Met een flinke eindsprint kwam hij nog tot een totaal van 3 punten, al was het niet genoeg voor een prijs. Twee groepen hoger liefst drie spelers van ZSC Saende bij elkaar in de poule. Tieme, Arjen en Dylan speelden in groep 6. Voor Tieme en Arjen was het geen dag om over naar huis te schrijven maar gelukkig hield Dylan hier de eer hoog. Waar Tieme 1 en Arjen 2 puntjes scoorden, greep Dylan de 2e prijs met 5 punten, sterk gespeeld dus.

In groep 4 speelde Rebecca  geconcentreerd haar partijen die ze bijna allemaal in tijdnood moest uitspelen. Daardoor miste ze een keer de winst door pat en kwam ze met veertig seconden op de klok in gewonnen stelling remise overeen met de tegenstander. Met 3 punten de 4e plaats, volgende keer zit er misschien een nog beter resultaat in.

Op de foto’s (volgen nog) de prijswinnaars Nathaniel, Guido en Dylan,  en het ZSC Saende-team van deze middag. Tot de volgende Grand Prix!

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten