Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
Eremetaal uit Schagen naar Zaandam

Gepost door Marcel Springorum op zondag 22 maart 2009 om 22:58

Zondag 22 maart was er weer een Grand Prix toernooi, ditmaal in Schagen. Acht kandidaten van onze club maakten de reis naar het verre (nou ja...) Schagen om zich daar in de strijd te gooien. Het is een succesvolle middag geworden. Het was druk in Schagen met liefst 15 groepen. In groep 12 scoorde Nathaniel 2 punten en daarmee kon hij zich niet in de top van het klassement spelen. Groep 8 werd geregeerd door Guido. Hij liet de concurrentie met 6 punten zijn hielen zien en greep de eerste plek. Hessel speelde vandaag ook sterk. In groep 7, met toch geen misselijke tegenstanders, finishte hij op de 2e plaats met een prima score van 4,5 punten.

In groep 6 zaten weer eens twee ploeggemoten bij elkaar. Arjen had het in het begin erg lastig: een schamel halfje uit 4 partijen. Een eindsprint van 3 uit 3 bracht hem toch nog met een 50% score in de middenmoot. Raymond haalde 5,5 punt in deze sterke groep en dat was net genoeg om nummer 2 voor te blijven . Een uitstekende prestatie voor de rustig maar zeer geconcentreerd spelende Raymond. Dylan had het vorige keer zo goed gedaan dat hij nu in groep 5 was ingedeeld. Hij deed het in deze groep prima met 3,5 punten waarmee hij net een halfje tekort kwam voor de derde prijs. Heel goed gedaan.

En dat gold ook al weer voor de leading lady's in onze Zaanse equipe. Rebecca kwam in groep 4 bijzonder goed uit de verf met 5,5 punt. Daarmee eiste zij het zilver voor zich op. Iris tenslotte speelde in groep 3. Zij bleef knap overeind in het sterke veld en kwam met 4 punten het podium op om de derde prijs op te halen.

Al met al dus prima resultaten. Het gejuich bij de prijsuitreiking was dan ook niet van de lucht. Daardoor viel het ook de spreekstalmeester die de prijsuitreiking aan elkaar praatte, op dat ZSC Saende zich vandaag van zijn beste kant had laten zien!

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten