Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
ZSC-Saende met twee teams in de slag bij D 4-tallen NHSB-kampioenschap

Gepost door Marcel Springorum op zondag 5 april 2009 om 18:25

Een week na de overwinning van het eerste E-team bij de E 4-tallen gingen twee teams naar Haarlem om zich in de strijd te gooien van de  D-teams. Verschillende E'tjes deden hier aan mee om de ploegen te completeren. Het was even schrikken geblazen, toen Dylan kort voor het toernooi ziek werd. Op hoop van zegen stapte hij toch in de auto en gelukkig viel het allemal mee zodat hij ook zijn partijtjes kon spelen.

Het tweede team heeft ons verbaasd met goed spel. Hessel, Guido, Okan en Tieme begonnen met twee gelijke spelen en daarmee stonden ze in dit zware deelnemersveld meteen goed op het scorebord. Er werden maar twee wedstrijden verloren - en er was ook nog een vrije ronde - en daarmee haalden ze keurig 7 matchpunten en 16 bordpunten. Dat betekende een gedeelde 9e plaats en dat is gewoon heel erg goed. Tieme aan bord 4 scoorde veel punten. Hessel had vandaag een loodzwaar programma op het eerste bord en het was knap dat hij toch nog een overwinning kon laten noteren. Guido en Okan pakten lekker hun puntjes mee, ook prima gedaan.

Het eerste team speelde een beetje als een jojo. Grote winstpartijen werden afgewisseld met stevige nederlagen. Maar... de concurrentie was ook niet gering. Voor de laatste ronde stonden Raymond, Timothy, Arjen en Dylan op een gedeelde derde plaats. Maar in de laatste ronde was de nummer twee de tegenstaner en die was net een maatje te groot. In deze wedstrijd leverde Raymond een uitstekende prestatie door op bord 1 te winnen van zijn tegenstander die in zijn leeftijdscategorie vijfde van Nederland is! Arjen scoorde 3 punten, Dylan 4, en Timothy op bord 2 zelfs 4,5 punten. Dat was dik in orde en met 8 matchpunten en 16,5 bordpunten werd het toernooi afgesloten met een 6e plaats.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten