Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
Hessel en Arjen op NK in Waalwijk, dag 2

Gepost door Marcel Springorum op zaterdag 11 april 2009 om 19:08

DAG 2 - 11 april 2009

Na de eerste dag een al even zwaar vervolg op paaszaterdag. In de eerste ronde een echte clubwedstrijd. Hessel en Ajen hadden tegen elkaar geloot en mogen elkaar bestrijden in ronde 6. Dat pakt het beste uit voor Arjen. Hessel moet ondanks dapper verzet de vlag strijken. Maar hij herstelt zich in de volgende ronde uitstekend. In waarschijnlijk zijn beste partij van het toernooi zet hij zijn tegenstander met de rug tegen de muur. Die geeft niks cadeau maar Hessel laat zich niet van de wijs brengen: 1-0.

Arjen heeft in de 7e ronde weer een tegenstander van kaliber en heeft weinig in te brengen. En dat geldt eigenlijk ook voor de 8e ronde: weer een tegenstander van 1100+ rating. Het helpt ook niet dat Arjens dame zonder veel compensatie van het bord gaat. Ook deze ronde een nulletje. Hessel is vol goede moed na zijn resultaat in de vorige ronde maar zijn tegenstander wenst niet aan nog een overwinning mee te werken. Langzaam maar zeker moet Hessel in de verdediging en tenslotte moet hij zich gewonnen geven.

En dan is het al weer tijd voor de laatste ronde. De laatste kans om de score nog iets te verbeteren in dit sterke deelnemersveld. En beide jongens gooien er nog een schepje bovenop. Hessel en Arjen bereiken allebei voordeel uit de opening. Het is hartstikke leuk dat ze beiden geconcentreerd kunnen blijven spelen. Alleen Arjen maakt nog een paar kleine foutjes maar in het eindspel is het twee torens tegen één. Als die laatste vijandige toren is verdwenen, maakt Arjen met twee torens mat. Hessel is dan ook in gewonnen positie gekomen. Met een dame en een loper tegen alleen een koning moet hij alleen op pat letten. Dat doet ie goed en daarmee komen Hessel en Arjen beiden tot winst in deze slotronde.

Al met al een heel leuk toernooi voor Hessel en Arjen. Het is toch bijzonder voor hen mee te mogen doen aan zo'n toernooi waar alles officieel volgens de regeltjes gebeurt. Ze eindigen op posities 34 en 37 en kunnen met gepaste tevredenheid Waalwijk achter zich laten. Jongens, prima gedaan.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten