Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
Eremetaal voor ZSC-Saende spelers bij Grand Prix in Hoorn

Gepost door Marcel Springorum op maandag 27 april 2009 om 06:23

Zondag 26 april was het weer tijd voor een Grand Prix. Ondanks de vakantie gingen 13 groepen deelnemers van start in Hoorn. Uiteraard was ZSC-Saende ook weer vertegenwoordigd. Een zevental kwam achter het bord. Dit keer konden wegens vakantie de Braat Brothers niet aan de start verschijnen. Maar hun plaats werd moeiteloos overgenomen door de Blees Boys. En hoe!

Okan deed nog eens mee onder ZSC-Saende vlag. Hij begon in groep 9 met een nederlaag maar ging daarna alleen nog ten onder tegen de latere winnaar. Dat leverde hem vijf punten op en dat was genoeg voor een prima tweede plek. In groep 7 speelden Arjen en Guido die de laatste paar Grand Prix's uitstekend heeft gepresteerd. Maar als je snel stijgt, kom je een keer in een zware groep terecht en dat ondervond Guido. Hij haalde 2 punten en kwam daarmee niet op het podium. Arjen draaide bovenin de groep mee. Hij verloor van de koploper die daarna echter verrassend twee keer een nul liet noteren. Arjen liet verder geen steken vallen en sleepte daarmee de eerste prijs uit het vuur.

In groep 6 was het helemaal druk met ZSC-Saenders: Dylan speelde hierin en ook de broers Timothy en Christopher. Beiden zijn goede schakers die nu enkele maanden bij de club meedraaien en nu voor het eerste een Grand Prix onveilig maakten. Dylan had een wat mindere dag. Hoewel hij een tijd lang op de derde plaats aansprak kon maken, finishte hij met 3 punten naast het ereschavot. Christopher en Timothy domineerden deze groep, waarbij Timothy net een halfje meer pakte. Met liefst 6,5 punt won hij deze groep, net voor Christopher met 6. Dat hoge bomen veel wind kunnen vangen, ondervond Rebecca nog maar eens. Zij was vandaag onze hoogst spelende vertegenwoordigster. Dat was geen eenvoudige opgave. Het bleef bij twee overwinningen voor haar deze dag en dat leverde geen prijzen op: een 7e plaats in groep 4.

Al met al een goede dag voor de ZSC-Saende equipe. Van de zeven deelnemers gingen er vier met een prijs naar huis: 2x 'goud' en 2x 'zilver'. Een vruchtbare dag in Hoorn dus.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten