Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
ZSC-Saende met zware delegatie naar Grand Prix in Purmerend

Gepost door Marcel Springorum op donderdag 21 mei 2009 om 20:25

Vol goede moed en ruim op tijd op Hemelvaartsdag in de auto gestapt. voor de 9e Grand Prix van dit seizoen. Dichtbij dit keer, in Purmerend. Even over tienen ter plaatse gearriveerd. Het kan beginnen denk je dan om elf uur. Maar dat pakt even anders uit. Eén deelnemer is overgeslagen bij het indelen van de achtkampen en dat heeft gevolgen! Het lijkt simpel op te lossen maar het kost nog vijf kwartier, voordat de groepen - met 15 i.p.v. 20 minuten op de klok - eindelijk hun stukken in stelling kunnen brengen.

Omdat Okan en Gökce ook als lid van onze club hebben ingeschreven, staat liefst elf keer ZSC-Saende achter de deelnemersnaam genoteerd. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt. In verschillende van de in totaal dertien groepen is ZSC-Saende met meer dan één speler vertegenwoordigd.

Nathaniël in groep 12 kan geen potten breken. Hij eindigt als 8e maar pakt gelukkig nog een puntje. Zijn humeur blijft voor op zijn score, ook een compliment waard. In groep 11 doet Gökce goede zaken. Door een paar goede ronden en een gunstig uitpakkend onderling resultaat, neemt ze de 2e prijs mee naar huis na het scoren van 5 punten. Minder geluk heeft Okan. In groep 7, geen kinderachtige groep, scoort hij 3 punten. Dat is niet voldoende voor een plaats op het podium maar met een 4e plek mag hij ook tevreden. zijn.

En dan groep 6 met liefst drie spelers van ZSC-Saende! Dit keer is Hessel iets minder in vorm. Met 2 punten moet hij Guido voor laten gaan. Die eindigt op de 4e plek met 3 punten. Tieme gaat vandaag als een speer. Hij pakt 5 punten en eist daarmee de 3e plaats voor zich op. Erg goed gedaan. In de groep hier direct boven, groep 5, ook weer twee clubgenoten in competitie. In de laatste ronde knokken Dylan en Arjen tegen elkaar met als inzet de 3e plaats. Dit keer is Arjen de gelukkigste. Dat Dylan op plaats 6 eindigt, geeft aan dat de verschillen hier erg klein zijn: slechts 2 punten verschil tussen de nmmers 1 en 6!

Ook in groep 4 vertegenwoordiging van ZSC-Saende. En ook hier broederstrijd. Christopher en Timothy, vorige GP ook al in dezelfde groep, doen het weer prima. De nummers 1 t/m 3 halen in deze groep allen 4,5 punt. Door een verkeerd ingevulde uitslag worden de prijzen eerst aan de verkeerde deelnemers uitgereikt. Als dat hersteld is, kan Christopher de 2e, en Timothy de 3e prijs ophalen. IJzersterk gespeeld, jongens. De hoogste vertegenwoordigster hebben we in Rebecca die in groep 3 schaakt. Ook in deze groepen ligt het veld dichtbij elkaar. In de voorlaatste ronde weet Rebecca op koelbloedige wije met nog enkele seconden op de klok haar tegenstander mat te zetten. Mede daardoor eindigt ze op een uitstekende 2e plaats.

Jongens en meiden, de supporters hebben weer genoten van jullie spel. En tegen iedereen zeg ik: allemaal meedoen op 6 juni in Haarlem bij de laatste Grand Prix van dit seizoen. Zeker als je nog niet eerder hebt meegedaan aan een GP dit seizoen. Want een Grand Prix moet je meegemaakt hebben!

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten