Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
Veel spelers ZSC-Saende op 'thuis' Grand Prix

Gepost door Marcel Springorum op zondag 15 november 2009 om 21:11

Op zondag 15 november was het tijd voor de Grand Prix Zaanstad. Omdat dit natuurlijk een thuiswedstrijd voor ZSC-Saende was, deden er extra veel deelnemers mee van onze club. Het werd weer een spannende middag met liefst 113 deelnemers in 15 groepen. Zoals altijd liepen de resultaten uiteen. Leuk was dat een paar van ons hun eerste Grand Prix beleefden.

In groep 15 scoorde Nathaniel prima met 6 punten uit 7 wedstrijden. Dat betekende een tweede prijs voor hem en een hoop ratingpunten erbij. Roan en Vidur speelden in groep 13. Roan haalde 2 en Vidur 3 punten. Dat was helemaal niet slecht maar ze kwamen er niet mee op het erepodium. Pravin had een zware middag in groep 12. Gelukkig kon hij nog de nul wegpoetsen door een overwinning in één van de laatste ronden.

Quentin startte in groep 7. Hij weerde zich kranig en haalde 4 punten, slechts twee minder dan de winnaar. In deze poule zaten de spelers qua strekte dicht bij elkaar. Goed gedaan dus. Tieme was ingedeeld in groep 7. Hij scoorde drie punten en eindigde daarmee in de middenmoot. Ook hier veel spelers dichtbij elkaar. Nummer 2 had slechts 1 punt meer dan Tieme... Guido vonden we terug in groep 5. Guido won de laatste Grand Prix toernooien terrein. Vandaag eindigde hij midden in zijn groep met 3,5 punt en een 4e plaats.

Een groep hoger speelde Arjen. Met twee nederlagen geen goed begin voor hem maar daarna scoorde hij nog 4 punten. Dat leverde hem een 4e plaats op. Groep 3 was een speciale groep voor ZSC-Saende. Liefst drie ZSC'ers kwamen hier in actie: Timothy, Christopher en Raymond. Zij beheersten volledig het strijdtoneel. Timothy werd knap derde. In de laatste ronde werd beslist over de eerste plaats. Christopher had nog alles gewonnen en Raymond had slechts een halfje weggegeven. Tegen elkaar werd het remise, zodat Raymond de tweede prijs kreeg en Christopher de eerste prijs verdiende. Iris tenslotte had na haar verjaardag een beetje moeite om in groep 2 haar ogen open te houden. Uit de eerste vier wedstrijden haalde ze slechts 1 punt maar uiteindelijk finishte ze toch nog met 3 punten op een 6e plaats. Leuk dat we met zo'n grote ploeg waren. Verschillende ouders hadden het aangedurfd als tafelleider op te treden, ook al kenden ze de regels niet (allemaal). Een leuke dag, op naar de volgende Grand Prix. Vergeet niet je in te schrijven!

Eindstand

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten