Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
Jeugdig zevende opgewassen tegen routine uit Purmerend

Gepost door Marcel Springorum op zaterdag 21 november 2009 om 11:25

Op 20 november traden we voor de tweede keer dit seizoen aan. We speelden een thuiswedstrijd tegen Purmerend 6. Met wat kunst- en vliegwerk konden we met een bezetting van acht borden starten. Het was lekker vol in de zaal met nog een externe wedstrijd en ook enkele partijen voor de interne competitie. In de zaal naast ons was ook nog een training aan de gang. Resultaat: veel nieuwsgierige blikken op de borden die aan ZSC-Saende zijde bemand/bevrouwd werden door ons super jonge team.

Op bord 8 maakte Arjen zijn debuut en hij ging er hard tegenaan. Al gauw stond hij een stuk voor en speelde vol op de aanval. Het kwam waarschijnlijk door het al wat late uur en de angst een mooie stelling te verknoeien, dat hij toch besloot zijn tegenstander remise aan te bieden. Die sprong daarmee een gat in de lucht. Rebecca op vier redde het niet en moest zich gewonnen geven. Daarna lieten de broertjes Blees van zich horen. Op bord 5 liet Christopher een keurige remise noteren en Timothy op 6 maakte een eindspel van toren en drie pionnen tegen toren en één pion goed af. Onze kopvrouwe Laura was weer sterk op dreef. Zij zette ons aan de leiding (3-2) en op de andere borden mochten we ook hoop koesteren.

Iris, waarschijnlijk door haar gedegen voorbereiding op deze wedstrijd, kwam prima voor de dag en scoorde aan het 3e bord het 4e punt. Zelf zat ik er over na te denken remise aan te bieden maar liet het bij 4-2 maar achterwege. Toen mijn tegenstander even later een uitglijder van één van mijn torens beantwoordde door mij een pion cadeau te doen, besloot hij tot verbijstering van zijn teamcaptain zelf remise aan te bieden. Dit leidde tot enig gerommel in de Purmerendse gelederen: 4,5 - 2,5 en de matchpunten waren binnen.

Arnold was al laatste nog bezig en behaalde een remise tegen een tegenstander met een hogere rating. Dat bracht de eindstand op 5-3. En dat is natuurlijk opnieuw een heel goed resultaat voor dit team dat voor een aanzienlijk deel uit debutanten in de seniorencompetitie bestaat. Op 4 december gaan we op bezoek bij het 3e van Kijk Uit. Ik denk dat daar de alarmbellen nu al rinkelen.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten