Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
Ladies Day bij het 7e tegen Kijk Uit 3

Gepost door Marcel Springorum op zondag 6 december 2009 om 17:17

Op 4 december troffen we Kijk Uit. In hondenweer reisden we af. De tomtom scheed ermee uit en dan is het duistere IJmuiden ver.. Gelukkig hadden we de achterlichten van Laura nog die ik achter mijn ploeterende ruitenwissers meende te ontwaren. Kijk Uit stond 2e in de tussenstand en had nog geen matchpunt laten liggen. De thuisploeg werd koud noch warm van onze entree maar wilde wel kwijt dat het nog wel even kon duren voordat we achter het bord konden. Dat waren de ingrediënten voor onze avond.

Wat stelden wij daar als bezoekers tegenover? Ik heb begrepen dat vrijdag niet de favoriete avond van Iris is (wij spelen alles op vrijdag) maar waarschijnlijk was dat bij haar tegenstander ook zo. We hadden nog maar net de klok ingedrukt of Iris liet op bord vier 0-1 noteren. Een offer dat hij niet aan had mogen nemen, werd haar tegenstander fataal. Iris' paard maakte een vork tegen dame en koning en dat was een mooie opsteker.

Timothy speelde op het 7e bord een lekker potje en kwam remise overeen met zijn tegenstander. Laura was voor de derde keer op rij trefzeker op het eerste bord en zo hadden wij een mooie tussenstand bereikt: 0½ - 2½. Nils kreeg op bord 3 met een pionnetje meer een remise aangeboden. De situaties op de overige borden gaven geen aanleiding om het bod niet aan te nemen. Na Nils maakte ook Christopher op 5 remise en handhaafde daarmee zijn ongeslagen status. Inmiddels werd het voor mij zelf tijd om een totaal verloren stand op bord 8 voor gezien te houden: 2½ - 3½.

Terwijl ik pen en notatieformulier opborg klonk geroezemoes bij de toeschouwers rond bord 6. Rebecca die al goed stond, won een kwaliteit. En... nog meer geroezemoes, de tegenstander gaf op! Berusting maakte zich meester van de vijandelijke gelederen: de punten gingen mee naar Zaandam! Arnold lag op het 2e bord nog steeds in een voor mij onoverzichtelijk gevecht. Het werd remise maar er werd nog even flink doorgeanalyseerd. Maar toen hadden wij de bitterballen al besteld. Die bleken goed te smaken, zelfs in combinatie met eerder op de avond door zwarte Piet bij ZSC-Saende afgeleverde pepernoten.

Eind goed, al goed. Door deze 3-5 overwinning, vooral tot stand gekomen door de louter zegevierende dames in ons team, 'overwinteren' we comfortabel in de bovenste helft van onze poule. In februari gaan we vol vertrouwen verder. Bravo teamgenoten!

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten