Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
ZSC-Saende equipe succesvol in Grand Prix Castricum

Gepost door Marcel Springorum op maandag 1 maart 2010 om 06:29

Deze keer gingen we naar Castricum. Het was hier weer ouderwets proppen in de drukke, benauwde zaal van buurthuis De Kern. De geraniums, toch het handelsmerk van het buurthuis, waren verdwenen. Supporters Yvonne en Esther werden door melancholie overmand. Maar onze ZSC-Saende ploeg liet zich niet van de wijs brengen. Acht man gingen van start. Inmiddels heeft onze club bezetting gekregen in de hogere groepen.

In groep 7 speelde Tieme. Hij ging lekker van start en draaide meteen bovenin mee. Na zijn 2e nederlaag hield hij nog steeds de 2e plaats in handen. Uiteindelijk finishten ze met z'n drieën met 5 punten bovenaan. Het leverde Tieme de 2e prijs op. Een groep hoger speelde Guido. Hij begon goed maar moest ook een paar keer zijn tegenstander feliciteren. Dat betekende een plaats in de middenmoot voor hem met 3 punten.

En dan groep 5 waar ZSC-Saende een heel zware stempel op drukte met maar liefst drie spelers: Hessel, Dylan en Arjen. Er werd prima gespeeld. Dylan en Arjen begonnen niet geweldig met 1 uit 3 maar daarna lieten ze de ene winstpartij na de andere bijschrijven. In hun kielzog volgde Hessel als gevaarlijke outsider. De laatste ronde kwam met Hessel tegen Arjen, en Dylan tegen de koploper. Na een spannende partij won Arjen van Hessel en Dylan klopte heel knap zijn tegenstander. Daardoor eindigden ook hier drie spelers met 5 punten bovenaan. Na het nodige rekenwerk mocht Dylan de 2e en Arjen de 1e prijs ophalen. Hessel werd 5e. Het hele veld zat dicht bij elkaar.

Timothy speelde in groep 4 en dat deed op zijn bekende wijze. Onverstoorbaar schaakte hij weer zijn punten bij elkaar. De teller bleef steken op 5,5 punten en daar bleef de rest het antwoord op schuldig. Een prima eerste plaats dus voor Timothy. Raymond kende een vliegende start in groep 3. Geconcentreerd spelend werkte hij zich omhoog. Slechts de latere winnaar wist van hem te winnen. Raymond finishte in punten gelijk met hem maar moest op onderling resultaat genoegen nemen met plek 2.

Christopher kwam uit in groep 2. Dit is echt schaken op niveau. De punten worden je in deze groep niet cadeau gedaan. Zware tegenstand dus voor Christopher. Hij scoorde 2,5 punt en kwam terecht op de 5e plaats. Echt niet iets om je voor te schamen. Groep 2 is echt een zware opgave. Bij de prijsuitreiking namen dus liefst vijf van de acht ZSC-Saende vertegenwoordigers een prijs in ontvangst. Een heel mooi resultaat. In het Grand Prix circuit staat ZSC-Saende inmiddels heel duidelijk op de kaart!

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten