Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
Zevende winnend tegen Excelsior door de finish

Gepost door Marcel Springorum op zondag 18 april 2010 om 09:32

Vanavond sloten we de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Excelsior 3 dat onderaan de ranglijst bungelde. Wij hadden plek vijf in handen met een beetje uitzicht op hogere regionen. Moest er natuurlijk wel gepresteerd worden!

Ik moet tot mijn schande bekennen dat ik vrij weinig heb gezien van de andere partijen. Oorzaak was het verloop van mijn eigen partij waar door het lage begintempo het later voor beide spelers niet aan te raden was meer dan 1 meter van het bord weg te bewegen. Huiskamervraag: als iemand een remiseaanbod beantwoordt met gesnurk, is dat dan aangenomen?

Hoe het ook zij, we kwamen net als de vorige wedstrijd eerst achter. Guido op het zevende bord kwam in ijltempo terecht in een prima stelling met twee pionnen in de plus. Door een klein foutje kantelde de partij en moest Guido alsnog zijn tegenstander feliciteren. Timothy op zes had het niet gemakkelijk en werd vanaf het begin behoorlijk onder druk gezet. Hij kon niet voorkomen dat hij de tweede nul moest laten noteren. Raymond had op het derde bord alweer de tegenstander met de hoogste rating. Erg knap dat hij er remise van maakte. Zijn tegenstander was zichtbaar erg opgelucht dat hij er daarmee vanaf kwam. Had er nog meer ingezeten? Van Raymond gaan we nog mooie overwinningen zien, dat is duidelijk. Gevolg was wel dat het nu 0,5 - 2,5 was.

Dat betekende dat we op z'n Ajax in de achtervolging moesten. Onze ladies zetten ons weer op het goede spoor. Rebecca en Iris op bord 5 en 4 tekenden voor een gelijke stand. En dat terwijl Iris nog wel zuchtend en steunend achter het bord had plaatsgenomen. Goed gescoord meiden! Nils had weer een zware taak op ons topbord. Hij gaf te kennen dat hij een stuk weg had gegeven. Daarna zat er voor hem weinig perspectief meer in. Van Christopher had ik gezien dat hij op bord 2 een loper extra had in de eindfase. Hij speelde het prima uit in een fase waarin ik samen met mijn tegenstander op bord 7 zwaar in tijdnood terecht was gekomen. Eenderde van de zetten werd in de laatste vijf minuten het bord opgegooid met doldwaze wendingen als gevolg. Voor mij liep het goed af, toen na 34 zetten de tegenstander door de vlag ging terwijl bij mij zo'n 30 seconden overbleven.

Christopher en ondergetekende gingen bijna gelijktijdig door de finish en dat betekende dat we in één klap de achterstand ombogen in een 4,5 - 3,5 overwinning. Een leuke afsluiting van de competitie. We zijn heel mooi derde gdworden en hebben lekker meegedraaid, zeker tegen de bovenste teams. Daartegen zijn we keurig overeind gebleven. Medespelers en -speelsters, ik heb veel plezier beleefd aan onze wedstrijden. Dat wordt zeker vervolgd. Alle supporters weer bedankt, dit keer extra dank aan het speciale loperpaar dat door de zaal heen zwierf. Mijn felicitaties aan het 5e met de promotie.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten