Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
Kwartet schoolschakers strandt in halve finale NK

Gepost door Marcel Springorum op zondag 6 juni 2010 om 22:13

Op 6 juni gingen Raymond, Timothy, Dylan en Arjen opnieuw de kleuren verdedigen van hun school Het Baken. De ZSC'ers onder bezielende leiding van coach Cor van Dongen hadden de opdracht de finale te bereiken. Geen geringe opgave, ook al omdat de regerend Nederlands kampioen in dezelfde groep was ingedeeld. Bovendien kenden de jongens een stroeve start. De Bussel uit Blokker, op de Noordhollande Kampioenschappen nog op ruime afstand van Het Baken geƫindigd, wist een 2-0 voorsprong te nemen. Door kunst- en vliegwerk van Raymond en Arjen werd het toch nog 2-2.

Maar in de volgende ronde ging het mis tegen De Grote Beer uit Duivendrecht. Er werd hier en daar ongelukkig verloren maar dat nam niet weg dat de tegenstander verdiend met 3-1 won. Dat was een tegenvaller met de op papier sterkste twee tegenstanders nog op het programma. De derde ronde bracht wel de eerste overwinning. Rijnsweerd uit Utrecht werd met 3-1 verslagen. Wilden we toch nog doorgaan, dan moest er nu twee keer worden gewonnen...

Helaas was School Kastanjelaan uit Leiderdorp een maatje te groot. Het werd een klinkende 4-0 voor de ploeg die duidelijk maakte de titel te willen prolongeren. Dat betekende dat het niet meer mogelijk was de finale te bereiken. Maar in de laatste ronde werd er nog even stevig geschaakt. Nutschool Wassenaar, de hele dag al op de plaats, werd hier het slachtoffer van. Met 4-0 werd er gewonnen en dat betekende voor de Nutschool op het laatste moment een streep door hun finaleplaats.

Het verschil achteraf met nummer 2 was maar klein: 1 matchpunt en een half bordpunt. Dus wie weet lukt het volgend jaar wel. Goed gedaan jongens.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten