Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
Mooi resultaat bij Noordhollands Kampioenschap D-teams

Gepost door Marcel Springorum op zondag 6 juni 2010 om 23:46

Zondag 6 juni gingen twee teams naar Santpoort. Daar werd gestreden voor het Noordhollands Kampioenschap voor D-teams. In het eerste team speelden Raymond, Timothy, Dylane en Guido. Hessel, Arjen, Tieme en Raphael bevolkten het tweede team. Het werd een mooie middag voor ZSC-Saende. Twee doelen waren vooraf gesteld door hoofdcoach René. Het eerste team moest zich zien te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen en het tweede zou gaan proberen het beste tweede team te worden.

Het 2e moest meteen tegen de gedoodverfde titelkandidaat Santpoort en werd met 4-0 aan de kant geschoven. Maar het eerste wist wel te winnen. Zou een tweede plaats erin zitten? Chesscool 1 was de kaper op de kust. Tegen deze ploeg werd met 2-2 gelijkgespeeld. Het bleek dat Chesscool in andere wedstrijden meer bordpunten bij elkaar sprokkelde. Zowel Chesscool 1 als ZSC-Saende 1 gingen tegen de kampioen Santpoort ten onder. Voor de laatste ronde had Chesscool 2,5 bordpunten meer. Ondanks een klaterende 4-0 overwinning in de laatste ronde moest ons eerste team genoegen nemen met de derde plaats. Maar die is dus goed voor deelname aan de NK.

En het tweede liet zich niet uit het veld slaan door de nederlaag in de eerste ronde. Ze bleven aardig meedraaien en nestelden zich zelfs brutaal op de vierde plaats. Tegen Chesscool werd verloren en in de voorlaatste ronde was het ZSC-Saende 1 tegen 2. De uitslag werd 4-0 voor het eerste. Maar in de laatste ronde werd weer gewonnen en hoe. Met 4-0 werd Chesscool 2 van het bord geblazen. En dat leverde dus ook een prij op: die van de beste nummer twee. Bovendien werd een mooie vierde plaats in de eindstand bereikt, twee punten voor nummer vijf.

Een lekkere schaakdag daar in de warme zaal in Santpoort. Na de zomer doet het eerste mee aan het Nederlands Kampioenschap.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten