Kalender:
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
3-6Interne maandag competitie ronde 36
7-6Interne vrijdag competitie ronde 29
10-6Interne maandag competitie ronde 37
Grand prix Hoorn 30 oktober 2010

Gepost door Machiel Moes op zondag 31 oktober 2010 om 22:05

Door Yvonne Braat:

Het was een prachtige herfstdag de afgelopen zaterdag. Zul je net zien, de gehele week regen, koud, wind en een iedere dag een “wat zullen we doen dag” (het was nl. herfstvakantie) en uitgerekend die zaterdag is het een prachtdag. Maar ja. je hebt je opgegeven voor een grand prix en dan zal er ook worden gespeeld. Nadat ik Christopher had opgepikt van huis, reden we ondergenot van een gezellig muziekje, vrolijke kids, richting Hoorn. De heren hadden er zin an!

Herfstvakantie of niet. Een Grand Prixtje is nooit weg. Lekker zo’n zaterdag ter afsluiting van een week herfstvakantie. Daar dachten zij in Hoorn heel anders over. Het viel qua deelname bar tegen. Hadden de heren organisatoren nog niet meegemaakt in 16 jaar Grand Prix in Hoorn. Gelukkig toch nog 72 deelnemers die stonden verdeeld over 10 groepen.

Van ZSC Saende 4 deelnemers: Christopher Blees, Guido van Zanen, Tieme en Hessel Braat. Guido en Hessel zaten samen in groep 3, Christopher in Groep 1 en Tieme in groep 4.

Een aantal deelnemers die zich van de voren hadden opgegeven kwam niet opdagen zodat de vier heren ieder nog mochten genieten van een vrije ronde.

Dat punt is dan al binnen en wordt door de vier heren dan ook direct meegerekend met de rest van de punten die binnen werden gehaald. Want gerekend wordt er hoor zo’n dag. Alle rangen, standen en ratings van ieder in een groep wordt bijgehouden en men rekent zich rijk naar de eerste plaats. Terwijl het iedere wedstrijd weer wisselde. Waar gewonnen moest worden werd er verloren en waar je dacht ”nou dat wordt niets” werd er ineens wel gewonnen. Het was een gezellige dag daar in Hoorn waar twee jongens weggingen met een beker in de hand.

Tieme werd eerste in zijn groep, Hessel werd derde, Guido viel net buiten de prijzen en werd vierde en Christopher werd vijfde.

Voldaan en terugkijkende op weer een leerzame schaakdag reden we weer huiswaarts. Op naar de volgende Grand Prix!

De rijdende moeder

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten