Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
D-team pakt punten in Meesterklasse

Gepost door Marcel Springorum op maandag 8 november 2010 om 06:14

Op zaterdag 6 november speelde ons D-team de tweede ronde van de jeugdclubcompetitie van de KNSB. Raymond, Timothy en Guido gingen voor de 2e keer naar Amersfoort, ditmaal op bord vier geassisteerd door Arjen. De laatste moest 's ochtends nog een potje voetballen, liep eerst het verkeerde gebouwtje in maar nam met tien verstreken minuten op zijn klok plaats achter het bord. Toen was Guido jammer genoeg daar al weer achter vandaan. Was zeker ergens ingestonken, zodat het 1-0 voor de Baarnse SV was. Maar ons team toonde veerkracht. Arjen was veel te sterk voor zijn tegenstander en haalde het ene na het andere vijandelijk stuk van het bord: 1-1. Timothy en Raymond gebruikten veel van hun bedenktijd. Timothy schoof zich koelbloedig naar de overwinning en Raymond wist op bord één met een remise twee matchpunten veilig te stellen: 2½-1½.

In de tweede ronde was een team met een veel hogere teamrating de tegenstander, MSV-VSM uit Maastricht. Guido verkeek zich in de opening op een manoeuvre van de tegenstander die dit goed uitbouwde naar een zege. Het zag er even benauwd uit want ook op twee andere borden leken de beste papieren voor MSV-VSM. Arjens tegenstander deed echter een onhandige zet. Dat werd hem meteen fataal en Ahet was gelijk. Timothy wist zijn stelling te repareren en bood remise aan. Dat werd niet aangenomen en gelukkig maar, want hierna won Timothy alsnog. Raymond noteerde opnieuw een knappe remise en zo werd ook deze ronde een 2½-1½ overwinning geboekt.

In de derde ronde tegen SV Leiderdorp was Guido opnieuw niet erg gelukkig in zijn partij. Ook nu moest hij zijn tegenstander feliciteren. Arjen kwam in een eindspel met een ruim overtal aan pionnen terecht. Eén daarvan had het voorrecht te promoveren en toen was het bekeken. Dit keer moest Timothy zich tevreden stellen met een remise. En daar moest hij echt zijn best voor doen. Raymond kwam terecht in een spannend eindspel. Ook zijn tegenstander sloeg een remise-aanbod af en had daar gelijk in. Raymond moest hem uiteindelijk feliciteren. Daardoor werd deze ronde met 1½-2½ verloren.

Een prima score al met al op deze tweede dag van de Meesterklasse. Vier uit zes matchpunten, da's hartstikke mooi. Op 18 december de laatste aflevering, weer in Amersfoort.

Arjen Springorum, Guido van Zanen, Timothy Blees en Raymond Mastenbroek op zaterdag 6 november 2010 voor het D-team in de Meesterklasse.



U moet inlogd zijn om te kunnen reageren.

Gepost door Machiel Moes op maandag 8 november 2010 om 12:49

Fantastisch!



Contact | Formaliteiten