Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
Zwaar ZSC stempel op Zaanse jeugd update

Gepost door Marcel Springorum op vrijdag 24 december 2010 om 16:54

Donderdag 23 december stond Boko bol van de spanning tijdens de Zaanse kampioenschappen. In vier categorieën (A/B, C, D en E) hadden veel ZSC-Saendespelers zich ingeschreven. Hoewel voor de categorieën D en E aparte prijzen waren ingeslagen, speelden de deelnemers in een gezamenlijke competitie.

Mooi op tijd ging het spektakel van start. In de E-categorie deden zoals verwacht de meeste deelnemers mee en ook de 'D' was goed bezet. Er vielen hier direct verrassingen te noteren. Zo won E'tje Peter in de eerste ronde van D-speler Arjen. Gilian Honkoop van Assendelft nestelde zich als E-speler na vier ronden aan de leiding. Timothy moest wat terrein prijsgeven op de concurrentie in de race voor de ereplaatsen.

Na zijn goede start wist Peter van Putten zich uitstekend te handhaven in de kop van het E-klassement. Het werd in dit nummer ongelooflijk spannend. De laatste ronde brak aan met nog veel kanshebbers op de eindoverwinning. Na de laatste ronde bleek de spanning nog steeds niet geweken: liefst vier kampioenskandidaten eindigden samen op de eerste plaats! Er moest een barrage aan te pas komen.

Op weerstandspunten werd de indeling gemaakt voor twee halve finales vluggeren. Onze Peter wist zich in de finale te spelen. Daarin versloeg hij in een partij met wisselende kansen Ezra de Munnik. Het veelbelovende ZSC-talent mocht nu een verdiende eerste prijs ophalen. De plaatsen 2, 3 en 4 werden vervolgens bepaald op basis van de weerstandspunten. Gilian Hinkoop werd 2e en Joost Hadida 3e.

Bij de D-tjes was de ZSC-Saende delegatie nadrukkelijk in de slag voor het erepodium. Er was één speler die de ZSC-Saende armada kon weerstaan.. Tim Azoulay van Krommenie kwam na zeven ronden aan een gedeelde leiding en wist in de slotronden tegen sterke tegenstanders prima overeind te blijven. Daarmee kwam hij een punt los van een drietal ZSC'ers: Dylan, Tieme en Arjen. In de laatste ronde leek Dylan Timothy te verslaan. Het werd echter pat waardoor Dylan, Tieme en Arjen ieder op 7,5 punten eindigden. Op weerstandspunten ging de tweede plek naar Dylan en dat was verdiend. Arjen werd derde en Tieme vierde.

In het C-programma speelde Raymond een uitstekend toernooi. Hij versloeg elke ronde zijn tegenstander. Na de voorlaatste ronde kon hij zodoende de vlag al uithangen. De laatste ronde gaf hij niets cadeau en zo ging hij met een 100% score (7 uit 7) als kampioen door de finish. Echt een prima prestatie van Raymond. Emil Aktas van het Witte Paard werd 2e, Jordi Lieuwen van Krommenie legde beslag op de 3e plaats.

En dan de A/B-groep met slechts vier deelnemers. Daarvan leverde onze club er drie: Iris, Rebecca en Christopher. Iris wist slechts in de laatste ronde tegen Robin Neeft een overwinning te boeken. Christopher scoorde een remise tegen dezelfde tegenstander en won van Iris. Omdat Rebecca haar eerste twee partijen had gewonnen, werd de derde ronde een echte finale: Christopher moest van Rebecca winnen die genoeg had aan een remise om de titel te veroveren. In deze directe confrontatie wist Christopher het volle punt te scoren. Daarmee eiste hij de eerste plaats voor zich op. Rebecca werd 2e en Iris 3e.

Het was een mooi toernooi met een grote ZSC-Saende inbreng. Drie van de vier nummers werden gewonnen door een ZSC-Saende-speler en veel ereplaatsen werden binnengesleept. Alles bij elkaar een heel mooi kampioenschap waarop duidelijk werd dat onze jeugdafdeling sterk voor de dag komt in zowel hoogte als breedte.



U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten