Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
Moeilijke dag ZSC bij Meesterklasse

Gepost door Marcel Springorum op zondag 6 februari 2011 om 21:51

Op zaterdag 5 februari ging ons D-team naar Amersfoort voor de laatste aflevering van de Meesterklasse competitie. De laatste drie ronden stonden op het programma. Kopman Raymond was verhinderd. Tieme verving hem. Verder speelden Timothy (bord 1), Guido (2) en Arjen (3) mee. De eerste ronde speelden we tegen een op papier gelijkwaardige tegenstander. Almere had maar een half bordpuntje meer. Maar zij lieten er geen gras over groeien. vol overtuiging schoven zij zich naar een 3½ - ½ overwinning. Alleen Tieme bleef op bord 4 overeind.

In de volgende ronde kwam onze ploeg tegen Mook in het strijdperk. Het begon goed met overwinningen van Timothy en Arjen. Een half puntje, zou dat lukken om een overwinning te kunnen noteren? Er werd hard voor gevochten maar het wilde niet lukken. Mook maakte gelijk en dus bleef het bij 1 matchpunt.

Onze hoop was gevestigd op de laatste ronde tegen HMC Calder uit Den Bosch. Maar je hebt wel eens van die dagen dat het kennelijk niet mag lukken. Dit was er zo één. De tegenstander pakte de punten met 3½ - ½. Nu was het Arjen die een remise kon scoren na eerst op meer te hebben gerekend.

Het niveau in deze competitie was hoog. Het waren interessante, lange schaakdagen met uiteindelijk 6 matchpunten en daarmee de voorlaatste plaats (23). Weer veel gezien en geleerd. Op naar de volgende competitie!

Van Links naar recht: Arjen Springorum, Timothy Blees, Tieme Braat en Guido van Zanen



U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten