Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
Timothy Blees verdient NK-start op PK'11

Gepost door Marcel Springorum op dinsdag 22 februari 2011 om 08:15

In het weekend van 19 en 20 februari werden de individuele Noordhollandse Kampioenschappen jeugd A t/m D gehouden. Een ruim aantal ZSC-Saende spelers deed hier aan mee. In elke groep was onze club vertegenwoordigd. In de categorie A (de oudste spelers) gebeurde dat door Tom Broekuizen. In deze groep speelden deelnemers met zeer uiteenlopende rating. Tom speelde in zes ronden twee punten bij elkaar. Gezien de concurrentie was dat een acceptabel resultaat.

In de B-categorie moest Christopher Blees opboksen tegen erg sterke tegenstanders. Ook hier weer grote verschillen in rating. Christopher kon in het sterke veld geen rol van grote betekenis spelen. Door een vrije ronde en een remise finishte hij met 1½ punt als 8e.

In de C-categorie kwamen 24 schakers, onder wie Guido van Zanen en Raymond Mastenbroek, aan de start. Over twee dagen verdeeld speelden zij 7 ronden. Hoewel ze niet voor de ereplaatsen in aanmerking kwamen, speelden Raymond en Guido allebei een goed toernooi. Guido had de 'mazzel' van een vrije ronde. Mede daardoor sprokkelde hij 4 punten bij elkaar en eindigde op plaats 7. Een halfje minder scoorde Raymond (zonder vrije ronde) en hij sloot af op de 9e plek.

In de D-categorie was ZSC-Saende hofleverancier van spelers. We hadden twee extra plaatsen gekregen en zo waren van de 32 deelnemers er liefst 6 lid van onze club. Daarmee hadden we de grootste ploeg in deze categorie. Timothy Blees, Hessel en Tieme Braat, Dylan Brouwer, Younes van Nieuwenhuizen en Arjen Springorum streden vol overgave voor een goede klassering. Bij de D'tjes viel vooraf te denken aan het verdienen van een startbewijs aan de Nederlandse Kampioenschappen later dit voorjaar. Daarvoor was een plaats bij de eerste drie noodzakelijk (of vier indien een meisje zich zou scharen bij de bovenste drie).

Na de eerste dag zat Hessel daar het dichtst bij in de buurt. Met 4 punten uit ronde 1 t/m 5 was zaterdag een prima dag voor hem. Timothy zat er kort achter en ook de andere jongens deden het prima. Op de 2e dag verloor Hessel twee keer achter elkaar en raakte voor hem het NK uit zicht. Timothy wist ongeslagen te blijven en nam de rol van Hessel over. In een rechtstreeks duel met de koploper van dat moment wist Timothy een vol punt te scoren. Het leverde hem met 7 punten de tweede plaats op, want Cheryl Looijer van ChessCool kwam een halfje verder. Arjen had op zaterdag geen topdag en begon zondag met een verliespartij. Door een sterke eindsprint in de laatste drie ronden kwam hij met 6 punten op de 5e plaats terecht, net een plaatsje te laag voor plaatsing voor het NK.

Verder kwam iedereen op een mooie plek terecht. Hessel finishte op plaats 7, Dylan op 9 (5½ pnt), Younes werd keurig 12e (5 pnt) en Tieme 17e (4½ pnt). Dat betekende dat al onze D'tjes 50% of meer scoorden. Daarmee maakt ZSC-Saende de extra verkregen startbewijzen meer dan waar. Het waren twee enerverende dagen, ook voor de fanatiek meelevende ouders was het een zwaar weekend!

van links naar rechts is: Tom Broekhuizen, Christopher Blees, Guido van Zanen, Raymond Mastenbroek, Tieme Braat, Younes van Nieuwenhuizen, Timothy Blees, Arjen Springorum, Hessel Braat en Dylan Brouwer



U moet inlogd zijn om te kunnen reageren.

Gepost door Yuri Eijk op donderdag 24 februari 2011 om 11:07

Heel goed nieuws in een heel mooi verslag gegoten. Klasse Marcel. Het gaat goed met de jeugd! Timothy heel veel succes!



Contact | Formaliteiten