Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
Rumoer en bekers in Castricummer GP

Gepost door Marcel Springorum op zondag 6 maart 2011 om 12:29

Zondag 27 februari ging een ZSC-Saende delegatie naar Catsricum. Daar wordt elk jaar de Grand Prix gespeeld met het hoogste aantal deelnemers per vierkante meter. Het is er druk, rumoerig en vol. Pluspunt was de verbouwde bar en het feit dat er broodjes verkrijgbaar waren. De geraniums zijn inmiddels ter ziele gegaan.

Niet zo heel veel deelnemers dit keer. Koen speelde in groep 13 en bleef lachen bij elke keer dat hij zijn tegenstander moest feliciteren. Tot de laatste ronde. Toen sloeg Koen alsnog toe. Goed gedaan! Michael en Peter speelden in dezelfde groep, namelijk 9. Michael had een moeilijke middag. Slechts één puntje op de teller. Peter daarentegen scoorde er lustig op los. Achteloos werden de tegenstanders aan de kant geschoven. Met 6 punten werd hij onbedreigd winnaar. Ook in groep 6 een dubbele ZSC-bezetting door Younes en Bob. Bob haalde 2 punten en bleef daarmee onderin steken. Younes kwam tot 3,5 punt en een 4e plaats.

In de groepen 3 en 4 maakten Hessel en Tieme de omgeving onveilig. Tieme scoorde prima en moest alleen op onderling resultaat een concurrent laten voorgaan. Mooi 2e dus. Hessel liet vanuit Zaandam een speciale schaakbril overvliegen door de winterschilder. In het begin ging het echter zonder bril zo goed dat hij 'm maar gauw wegstopte. Resultaat: een half punt (5) minder dan z'n broer maar op SB punten 1e! In deze groep speelde ook Dylan die slechts één punt minder scoorde. Hij had de pech dat de verschillen zo klein waren dat hij met 4 punten net buiten de prijzen viel.

Guido en Arjen bevolkten groep 2. Ook hier tussen de meeste deelnemers weinig krachtsverschil. De winnaar stak er wel bovenuit maar de rest zat dicht bij elkaar. Guido noteerde 3 punten en Arjen wist door een klein eindsprintje tijdens het ontwijken van stukken die weer in de dozen moesten worden opgeborgen, nog op 3,5 punten te komen. Aan het eind van de middag werd nog een verloting gehouden. Nou, en dan weet je in Castricum wel hoe laat het is...

Ik reken volgende keer op weer wat meer deelnemers. Speelde de vakantie een beetje mee? De volgende Grand Prix is op 10 april.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten