Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
E-team komt goed voor de dag

Gepost door Marcel Springorum op maandag 28 maart 2011 om 06:45

Zondag 27 maart gingen Sem, Tije, Boris en Toon naar Krommenie. Daar werden de E-kampioenschappen voor viertallen gehouden van de NHSB. Coach René had weer ingewikkelde berekeningen losgelaten op ons team en de te verwachten concurrentie. Als uitkomst had hij genoteerd dat hij waarschijnlijk weer een retourtje kon gaan reserveren naar Groningen waar later dit voorjaar het Nederlands Kampioenschap voor E-viertallen al worden gehouden. Ofwel ZSC-Saende zou minstens 6e moeten worden. Om niets aan het toeval over te laten. had René zelfs een assistent-coach aangesteld in de persoon van Raymond die en passant een grondige inspectie voor zijn rekening nam van het assortiment chips in de Pelikaan.

Maar in het begin was 'Groningen' nog ver weg, zeker na de eerste twee ronden. Allereerst was Chesscool 1 met 4-0 veel te sterk. Geen schande want dit team werd afgetekend kampioen en won alle wedstrijden. Daarna ging Purmerend er via 1-3 met de punten vandoor. Onze jongens kwamen nu terecht op de laatste tafel maar lieten zich niet uit het veld slaan. In de derde ronde werd met liefst 4-0 gewonnen, van Chesscool 3. En dit was het begin van een geweldige opmars. Tegen Oppositie werd het 2-2 en daarna volgende een spannende match tegen Schaakmat. In deze wedstrijd bleef Toon in verloren positie gewoon doorschaken, terwijl zijn tegenstander een overmacht aan stukken op het bord had. Net iets té veel stukken want op het moment dat een pion tot dame promoveerde, was het pat. Mede hierdoor werd de wedstrijd met 2,5 - 1,5 gewonnen!

Nu waren we al aardig in de goede richting opgeschoven. Het hoger geplaatste Caissa/Eenhoorn was de volgende tegenstander. Zou deze een maatje te groot zijn? Nee! Sem, Tije, Boris en Toon hielden keurig stand en hielden hun hoger ingeschaalde tegenstanders op 2-2. Dit had ook een nadelig gevolg. Nu werd ZSC-Saende in de laatste ronde gekoppeld aan een sterke tegenstander, de nummer twee van dat moment, Santpoort dat 3 punten meer had. Toon haalde op bord 4 een geweldige truc uit en scoorde binnen anderhalve minuut het eerste punt. Dat was een mooie opsteker. En niet veel later scoorde Tije het 2e punt. Wat een sensatie. Boris moest zijn tegenstander feliciteren. Sem speelde een mooie partij tegen de nummer 2 van het individuele E-kampioenschap. Dat was dus een zware tegenstander maar Sem wist een toren voor te komen en speelde het perfect uit: 3-1!

Door deze prima overwinning gingen onze jongens als vierde team door de finish, geweldig. René zag dat zijn huiswerk toch klopte en kan op zoek naar een hotel in Groningen. Jongens, gefeliciteerd met dit prachtige resultaat. We zijn benieuwd hoe het zal gaan op de NK!

Toon, René, Sem, Tije en Boris.



U moet inlogd zijn om te kunnen reageren.

Gepost door Huib Middelhoven op maandag 28 maart 2011 om 09:03

Analoog aan een voetbaltrainerswissel: het Springorum-effect! ;-)


Gepost door Machiel Moes op maandag 28 maart 2011 om 08:06

Fantastisch!



Contact | Formaliteiten