Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
NH-kampioenschap C- en D-teams

Gepost door Marcel Springorum op maandag 4 april 2011 om 07:24

Op 3 april waren het C- en drie D-teams aan de beurt voor hun Noord-Hollands Kampioenschap voor viertallen. Het toernooi werd gespeeld in Santpoort waar om even over tienen de eerste openingen op het bord kwamen.

Het C-team had een zware poule van vijf teams. Ze speelden vier rondes en hadden één keer een bye. Kopman Raymond had zijn trucendoos meegenomen en toverde daarmee een paar prima reesultaten tegen hoger genoteerde tegenstanders tevoorschijn. Drie overwinningen en een remise waren samen een uitstekende score. Marcus had een zware kluif op bord 2. Hij kon dan ook geen punten aan het teamtotaal toevoegen. Op bord 3 schaakte Raphael heel verdienstelijk maar verder dan één (mooie) overwinning kwam hij niet. Sjoerd had bord 4 en scoorde 50% (2 uit 4) en dat was keurig.

Het team pakte twee gelijke spelen en de vrije ronde leverde 2 match- en 4 bordpunten op. Daarmee wisten de jongens Purmerend voor te blijven, zodat met 4 matchpunten de eindklassering een vierde plek was.

Dan de D-teams. Natuurlijk een heel verschillende uitgangspositie. Het eerste team zou zich in de strijd werpen voor de titel en kwalificatie voor de Meesterklasse (NK voor clubteams). Het tweede zou een gooi doen naar de titel voor beste tweede clubteam en het derde kwam vooral om ervaring op te doen en wie weet een leuk resultaat te halen.

Abel, Mads, Rowin en Asaaf. de D-3, hadden een heel leuke en leerzame dag. Ze behoorden niet tot de favorieten maar gingen elke ronde opnieuw voor een goed resultaat. Op een Noord-Hollands Kampioenschap is de concurrentie groot en we mochten geen wonderen verwachten. Toch waren er een paar spannende wedstrijden en er werden zeker ook punten gehaald. In de schaduw van de andere twee teams was het plezier in het schaken in elk geval aanwezig. Het is een kwestie van tijd voordat er met hen heel serieus rekening gehouden zal moeten worden. Jongens, goed gedaan en ga za door!

Het tweede team bestond uit Dylan, Sem, Peter en Ryan. De resultaten waren gewoon hartstikke goed. In de eerste ronde werd meteen met 4-0 gewonnen. De teams die in de top meedraaiden voor de hoofdprijzen, waren natuurlijk net even te sterk. Maar verder kwamen ze zeer overtuigend voor de dag. Inderdaad deed het team volop mee in de strijd om de titel van beste 2e clubteam. Daarbij moet gezegd dat het 2e team van Chesscool gewoon beter was maar dat team eindigde in de top 3 waardoor de runner-up prijs voor het grijpen lag. In de laatste ronde werd een 4-0 zege genoteerd en dat betekende een 5e plaats in de eindstand, inderdaad goed voor de runner-upbeker en bijbehorende medailles!

En dan de D-1. Volgens verwachting deden ze meteen bovenin mee en begonnen ze met 2x 4-0. In de 3e ronde moest worden geschaakt tegen Chesscool 1 en dat was ook een titelkandidaat. Eerlijk is eerlijk. Chesscool won terecht deze wedstrijd. Met 2½ - 1½ pakten zij de punten. En dat had Arjen nog de escape nodig van eeuwig schaak met veel minder materiaal op het bord en kwam Hessel met het nodige fortuin als winnaar uit de strijd.

Dat was natuurlijk even slikken voor Timothy, Arjen, Hessel en Tieme. Het was zaak om snel deze nederlaag te verwerken en weer klaar te zijn voor de volgende tegenstanders. In de 6e ronde werd het een gelijkspel tegen Santpoort 1 dat inmiddels geen titelkandidaat meer was.

Het 2e team van Chesscool stond aan het begin van de 7e en laatste ronde verrassend op de 2e plaats. En zij waren de laatste tegenstander van deze middag. Met een matchpunt minder dan Chesscool 2 moest er gewonnen worden. Het begon niet zo best, want Hessel die tot dan toe alles gewonnen had, moest zich al snel gewonnen geven. In de resterende drie partijen moest 2½ gehaald worden, geen geringe opgave. Tieme had een offer gebracht dat zich niet meteen liet uitbetalen maar toch wist hij de gelijkmaker te scoren. Arjen was inmiddels aan de winnende hand en noteerde met 6½ uit 7 een superscore. Terwijl Arjen aan het afronden was, behaalde Timothy ook beslissend vordeel en hij maakte het feilloos af: 3-1 en de 2e plaats was binnen.

Een geweldige schaakdag was het. Veel supporters hebben de zondag besteed om hun favorieten in actie te zien en aan te moedigen. Het was daardoor behalve een succesvolle ook een heel gezellige happening.



U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten