Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
Prijzen ZSC-Saende glinsteren in de zon

Gepost door Marcel Springorum op maandag 11 april 2011 om 06:55

Zondag 10 april was een mooie dag, zeker voor onze club. Een Grand Prix spelen we vaker maar nu deed een aantal jeugdleden mee die nog niet eerder voor een Grand Prix hadden ingeschreven. Bovendien werd het een zeer succesvolle editie, daar in het in zonlicht badende Hoorn.

In groep 2 en 3 bekende gezichten. Raymond en Arjen speelden in de 2e groep. Een heel pittige groep waarin Arjen als 6e eindigde. Raymond had meer succes en eindigde op een prima 3e plaats. In groep 3 kwamen de broertjes Braat aan de start, van wie Tieme net als Arjen op de 6e plaats eindigde. Hessel had een sterke eindsprint en kwam daarmee terecht op een 2e positie.

De volgende clubgenoten vonden we terug in groep 6. Raphael had een paar minder gelukkige momenten en moest zich met 2 punten en een 7e plek tevreden stellen. Maar ook in deze groep wist een clubgenoot zich te onderscheiden. Ryan eindigde samen met een concurrent op de gedeelde eerste plaats maar op onderling resultaat kon Ryan de grootste beker in de tas doen!

In groep 7 was Tije ingedeeld. Hij liet zijn tegenstanders stuk voor stuk in het stof bijten. Met een maximale score van 7 punten was hij onbedreigd de nummer één in deze groep. In groep 8 speelde Boris een aantal prima partijen. Hij was met zijn rustige spel voor de meeste tegenstanders een te grote hindernis. Eenmaal had hij pech dat hij met veel materiaal op het bord eigenlijk per ongeluk mat werd gezet. Drie spelers finishten met 5 punten en Boris pakte de tweede prijs.

Asaaf, voor het eerst op de Grand Prix, beleefde een bijzonder ontknoping van zijn toernooi. Liefst drie spelers eindigden met 6 punten bovenaan. Onderling resultaat en SB-punten hielpen niet om de zaak te beslissen. Uiteindelijk moest er geloot worden en Asaaf had de mazzel dat hij op deze manier de beker voor de eerste prijs mee naar huis mocht nemen. Toon van der Berg tenslotte sprokkelde in groep 10 voldoende punten bij elkaar om netjes in de middenmoot te eindigen. Hij werd met 3 punten 4e.

Tien ZSC'ers aan de start, vijf prijswinnaars waarvan er drie op de eerste plaats eindigden. In alle opzichten een uiterst geslaagde Grand Prix. Er komen er nog twee dit seizoen, allemaal weer meedoen!



U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten