Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
Kwartet actief op Grand Prix Haarlem

Gepost door Marcel Springorum op dinsdag 17 mei 2011 om 05:48

Op zaterdag 15 mei kwam een viertal spelers van ZSC-Saende uit op de voorlaatste Grand Prix van dit seizoen. Dat was die van Haarlem, al werd die dan wegens omstandigheden gehouden in Santpoort. Misschien ook omdat deze dag Ajax kampioen kon worden (en werd), hadden zich slechts vier spelers van onze club zich aangemeld.

Asaaf had al een paar goede beurten gehad met de GP maar kwam is nu inmiddels in een groep terechtgekomen waar de tegenstanders niet zo maar even opzij gaan. Tegen zijn gewoonte in verloor Asaaf de eerste twee ronden. Maar hij herstelde zich en wist in het verloop toch nog 3,5 punt te scoren. Daarmee haalde hij een gedeelde 4e/5e plaats. Boris begon juist heel goed en won zijn eerste partijen. Daarna zat het even tegen en liet hij ook een tegenstander met een patje ontsnappen. Al met al voor hem een prima toernooi, want aan het einde van de middag mocht hij voor zijn 4,5 punt de 3e prijs ophalen.

Tije had de vorige keer een sprongetje omhoog gemaakt en kwam nu in een zware poule terecht: groep 6. In deze poule gebeurde van alles. Zo werd in één ronde twee wedstrijden met pat beëindigd. Tije haalde inclusief vrije ronde 3,5 punt en bleef daarmee op plaats 6 steken. In groep 2 kwam Arjen aan de start. De eerste partij leverde een nul op maar daarna gaf hij geen krimp meer. De ene na de andere tegenstander werd aan de kant geschoven en daarmee pakte hij 6 punten en een mooie 2e plaats.

Op 2 juni de laatste Grand Prix. Dan wordt er gespeeld in Purmerend. Ik hoop op weer wat meer Zaanse deelnemers!



U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten