Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
Nederlandse titel schoolschakers Baken

Gepost door Marcel Springorum op zondag 12 juni 2011 om 15:44

Zaterdag 11 juni beleefden vier jeugdspelers van ZSC-Saende een glorieuze dag. Raymond (bord 1), Arjen (2), Timothy (3) en Dylan (4) speelden om het Nederlands Kampioenschap Schoolschaken voor basisscholen. Vijf andere sterke ploegen moesten daarvoor worden verslagen.

In de tweede ronde was de Europaschool uit Amsterdam de tegenstander. Dit was de regerend kampioen. Om hun eventuele tweede titel op rij luister bij te zetten, hadden ze de NOS uitgenodigd opnamen te komen maken voor het Jeugdjournaal. Het verhaal werd opgehangen aan hun sterke spelers op bord 1 en 2, de broers Myron en Veron Roesink. Bij de opnamen figureerden de ZSC-Saende spelers nog maar daar kwam tijdens de wedstrijd verandering in!

In het begin leken de beste papieren echter voor de ploeg uit Amsterdam. Arjen maakte een fout en kon eigenlijk meteen opgeven. Timothy's leek ook aan een onmogelijke opdracht bezig te zijn. Het leek slechts een kwestie van tijd voordat hij zich gewonnen zou moeten geven. Dylan en Raymond gingen gelijk op met hun tegenstander maar Raymond had wel veel tijd gebruikt.

Omdat de Europaschool al een partij gewonnen had en een tweede zege voor het grijpen had, besloot de bord 1 speler remise te maken met Raymond. Dat bleek achteraf een misrekening. Timothy wist de vijandelijke dam te elimineren en nu waren de rollen geheel omgedraaid. Timothy bleef verder foutloos en maakte gelijk. Nu was het slotakkoord voor Dylan. Hij bleef heel rustig beetje voor beetje werken aan een overwicht. Toen dat eenmaal een feit was, maakte hij het beheerst af. En dat betekende dus een 2½-1½ overwinning.

Dit bleek - achteraf - de beslissing voor het kampioenschap. Er volgden natuurlijk nog een paar spannende ronden maar de jongens lieten zich de kaas niet meer van het brood eten. In de derde ronde was het ook nog erg close maar het werd toch 3-1. En inronde 4 en 5 was het team geen moment meer in de problemen. Met 3-1 en 3½-½ maakten de jongens hun karwei meer dan af. De titel was binnen en de beker kon in de tas. Die werd - na een stop bij de lokale McDonald's vestiging - veilig thuisgebracht.

Het Jeugdjournaal moest er ook melding van maken. De Europaschool was goed maar... net niet goed genoeg. De eerste plaats was voor Het Baken uit Zaandam!

Toevoeging redactie externe verslagen: jeugdjournaal website Het Baken schaakbond.

Marcel Springorum, Dylan Brouwer, Timothy Blees, Arjen Springorum en Raymond Mastenbroek



U moet inlogd zijn om te kunnen reageren.

Gepost door Erwin van Oeffel op dinsdag 14 juni 2011 om 08:44

Voor een ieder die niet elke avond aan de buis gekluisterd zijn om het jeugdjournaal te kijken staat hieronder de desbetreffende link van jeugd journaal!

http://static.nos.nl/jeugdjournaal/artikelen/2011/6/12/nkschoolschaken.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+jeugdjournaal+(NOS+Jeugdjournaal)


Gepost door Hans Klarenbeek op maandag 13 juni 2011 om 13:49

Inderdaad een schitterende prestatie en de toekomst van ZSC lijkt ook nog eens veelbelovend met deze jongens. Gefeliciteerd Raymond, Arjen, Timothy, Dylan en Marcel!


Gepost door Jesper de Boer op zondag 12 juni 2011 om 15:46

Van harte gefeliciteerd, wat een prachtige prestatie!



Contact | Formaliteiten