Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
Zaans Snelschaakkampioenschap Jeugd 2011

Gepost door Marcel Springorum op maandag 3 oktober 2011 om 09:08

Vrijdag 30 september werd in Zaandijk het Zaans Snelschaakkampioenschap 2011 gehouden. Liefst 33 deelnemers wierpen zich om 19.00 uur in de strijd, waarvan veertien van ZSC-Saende. Er werd geschaakt in vier categorieën: A/B (slechts drie deelnemers), C, D en E. Wel speelden iedereen in een en dezelfde groep. Zo kon een E?tje dus ook loten tegen een A/B-speler.

Negen ronden zwitsers moesten uitmaken wie zich kampioen mocht noemen. Al gauw bleek dat de regerend kampioen van de A/B categorie een onneembare horde was. Op Robbin Neeft beet iedereen zijn tanden stuk, ook een aantal ZSC-ers. Christopher was daar één van maar verder bleef hij in het spoor van de kampioen. Tot de laatste ronde waarin hij van Hessel verloor maar met 7 punten werd hij keurig 2e in de totaalstand en ook in de A/B-categorie. In deze categorie finishte Rebecca op ruime afstand van de top-2. Ze finishte als derde in de A/B maar het was met 3½ punt niet echt haar avond!

Dan de C-categorie. Raymond was duidelijk in beeld voor de titel maar moest afrekenen met Jordi Lieuwen en Emil Aktas. Dat lukte uiteindelijk want Jordi kwam ruim tekort en Emil moest een halfje toegeven. De titel dus voor Raymond, hij scoorde 6,5 punt en was in het totaalklassement een goede 3e.

Bij de D?tjes was het ook een spannend gevecht. Van meet af aan had Timothy hier goede papieren. Hij bleef Hessel en Arjen steeds een stapje voor. Door zijn overwinning in de laatste ronde tegen Christopher kroop Hessel nog een stukje dichterbij (6 punten) maar Timothy (6,5) greep het D-kampioenschap. Arjen finishte op enige achterstand en werd met 5 punten 3e.

In de E-categorie kwam enkele spelers erg sterk voor de dag en er vielen dan ook enkele verrassende resultaten te noteren. Eén van die verrassingen was onze Tije. Hij speelde in de laatste ronde een prima partij tegen de overall kampioen en kwam zelfs een pion voor. De grotere routine van Robbin gaf de doorslag maar Tije hoefde pas in het eindspel te capituleren. Hiermee wist Tije liefst 5,5 punt te scoren en daarmee eindigde hij gelijk met Gilian Honkoop. Gilian werd 1e op weerstandspunten maar Tije werd uitstekend 2e. Sem deed niet veel voor hem onder met 5 punten en dat leverde hem het brons op.

Ook andere ZSC-ers deden het goed, al vielen ze niet in de prijzen. Zo vielen Boris en Ryan met ieder 5 punten positief op. Om half tien werden de prijzen uitgereikt. Liefst acht van de twaalf prijzen gingen mee met een ZSC-Saende speler, een prachtige oogst.

Uit handen van Anneke Schol ontvangen de kersverse Zaanse snelschaakkampioenen Raymond en Timothy hun eerste prijs in de C- respectievelijk D-categorie.



U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten