Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
Leuke eerste dag Meesterklasse D-comp

Gepost door Marcel Springorum op maandag 17 oktober 2011 om 11:56

Zaterdag 15 oktober speelde het D-team in Amersfoort op de eerste dag van de KNSB Jeugd Club Competitie. Vandaag stonden de eerste drie van negen ronden op het programma. Aan de start voor ZSC-Saende kwamen Arjen (bord 1), Hessel (2), Younes (3) en Peter (4). Het jaar hiervoor hadden we ook meegedaan en we wisten dat we zware tegenstanders zouden krijgen.

In de eerste ronde kwam dat al meteen uit. De tegenstander was VAS D1 dat wel heel sterk was. Met 4-0 moesten we ons gewonnen geven. ZSC-Saende probeerde het wel maar het krachtsverschil was gewoon te groot. We hoefden ons er niet voor te schamen want na de eerste dag zou VAS in het tussenklassement op de eerste plaats staan.

Het voordeel van deze nederlaag was dat we tegen een minder sterke tegenstander moesten in de volgende ronde. Dat was Landau Axel D2. Nu waren de wedstrijden een stuk spannender. In deze wedstrijd deden we het allemaal goed. Iedereen speelde rustig. Dat kon ook met een uur bedenktijd per persoon! Alleen Peter speelde in rap tempo maar won wel. Arjen (bloedstollende partij) en Younes scoorden ook een punt. Hessel was ook goed op dreef maar maakte toch een klein foutje. Dat kostte hem de partij. Daardoor werd het 3-1 voor ons. Het was mooi dat we de eerste matchpunten binnen hadden.

In de 3e ronde weer een aanmerkelijk sterkere tegenstander in de vorm van VSV D1. Op bord 1 had Arjen initiatief maar de tegenstander verdedigde nauwkeurig. In het eindspel hielden beide spelers één pion over, aanleiding voor Arjens tegenstander om remise aan te bieden. Gelukkig maar, het eindspel was anders gewonnen door VSV! Hessel was minder fortuinlijk. Hij speelde vandaag drie goede partijen maar het trok toch steeds aan het kortste eind. Younes kwam al snel in de problemen en hij kon het tij niet keren. Volgens Peter kon zijn tegenstander mat geven in één zet en dacht en hij dacht, ik probeer nog even remise aan te bieden. Tot zijn verbazing werd het aangenomen! Maar VSV won dus toch en wel met 3-1.

Na de eerste dag staat ZSC-Saende op plaats 17 (van 22). Gezien de tegenstanders die we hebben gehad, hebben we het goed gedaan. Op 5 november is de volgende ronde van deze leuke competitie.

Arjen Springorum, Hessel Braat, Younes van Nieuwenhuizen en Peter van Putten



U moet inlogd zijn om te kunnen reageren.

Gepost door Nico Pos op woensdag 19 oktober 2011 om 22:55

Een prima resultaat van het ZSC Saende Meesterklasse D-jeugdteam.
Gefeliciteerd Marcel en jeugdteamleden.
Veel succes op 5 november en houdt ZSC Saende hoog!



Contact | Formaliteiten