Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
Hoog ZSC gehalte op Grand Prix Zaanstad

Gepost door Marcel Springorum op maandag 14 november 2011 om 20:11

Een Grand Prix met een hoge opkomst op 13 november. Onze eigen Grand Prix Zaanstad, in het Zaanlands Lyceum gehouden, kende liefst achttien ZSC-Saende-spelers als deelnemer. In totaal deden 116 kinderen mee in 15 groepen en dat was echt een volle bak! Het was een mooie dag met ook een enkele minder welkome verrassing. Op de dag zelf bleek pas dat de gecharterde kantinemedewerkers verstek lieten gaan. Groepsleider Esther, al van supporter gepromoveerd tot tafelleidster, ontfermde zich nu over de afdeling broodjes en beleg, geassisteerd door Yvonne die feilloos thee, koffie en frisdrank serveerde. Ook een flink aantal ZSC-tafelleiders: Joris, Machiel, Huib, Dirk en Ben zwaaiden de scepter op de bovenste 7 tafels. Dat ging ze goed af.

Met een speeltempo van 15 min. p.p.p.p. gingen om kwart over twaalf alle groepen van start. Het was weer een spannend toernooi met uiteraard hier en daar gemiste kansen, weggegeven stukken, in de schoot geworpen remises en geschonken winstpartijen. Kortom, het was weer een echte Grand Prix. In groep 15 speelde Toon de meeste concurrentie naar huis. Alleen nummer 2 had evenveel punten maar daar won hij van. Ofwel Toon greep hier de eerste plaats. Met 3 punten deed Arjan het in deze groep ook goed. Ook 3 punten voor Kaylin in groep 13. Daarmee kwam hij op de 5e plaats terecht. Michael pakte een groep hoger na een moeilijke start vier punten. Daarmee werd hij 4e, nog goed genoeg voor een aanmoedigingsprijs.

In groep 10 speelden twee debutanten: Ian en Revi. Misschien waren zij toch nog iets te hoog ingeschaald deze eerste keer, want ze werden 7e en 8e met 2 en 1,5 punt. Ryan kwam in groep 9 tot een behoorlijke score van 3,5 punt. Daarmee haalde hij net het podium niet (4e). In groep 8 kon weer een ZSC-Saende vlag uit. Tije zat in een groep waar de krachtsverschillen erg klein waren. Nummers 2 en 3 scoorden 5 punten en daar bleef Tij een halfje voor, dus eerste plek. In groep 6 speelde Boris. Door zijn groepswinst van vorige keer was hij een aardig eind naar boven opgeschoven. Ondanks een zwaardere poule verzamelde Boris 4 prima punten en viel daarmee maar net buiten de prijzen.

In groep 4 weer een dubbele ZSC-bezetting: Tieme en Peter. Tieme scoorde 3 punten en wist van Peter te winnen in de voorlaatste ronde. Maar Peter pakte met 5,5 punt de 2e prijs met evenveel punten als de nummer 1. Knap gedaan. Ook een ZSC-duo in groep 3. Dylan had wel en niet zijn dag. Hij was jarig maar kreeg niets cadeau van zijn tegenstanders. Met 1,5 punt moest hij de rest van het veld voor laten gaan. Younes kwam tot 3,5 punt en finishte op plaats 5. Ook hier waren de verschillen tussen de spelers gering.

En dan groep 2 met zelfs een driedubbele ZSC-Saende bezetting. Hessel en Arjen zaten lange tijd bij elkaar in de buurt, totdat Arjen het onderlinge duel wist te winnen. Hessel kwam terecht op plek 7 met 2 punten. Rebecca had Arjen op de klok laten ontsnappen in hun onderling duel en omdat Arjen zijn laatste twee potjes wist te winnen, eindigde Rebecca op plek 5 (3,5 pnt) en Arjen op 3 (4 pnt). Ook in groep 1 een goede vertegenwoordiging met Christopher en Raymond. Christopher scoorde in deze sterke groep 3 punten, daarmee werd hij 5e. Raymond bevestigde zijn goede vorm van de laatste weken en pakte nog een halfje meer. Met 3,5 punt werd dat de 4e plaats voor hem. De nummers 1 t/m 3 bleven echter buiten bereik.

Al met al was het erg leuk dat we zoveel spelers en begeleiders hadden op deze Grand Prix. Ik hoop dat degenen die voor het eerst meededen, de volgende keer ook weer van de partij zijn. Op 18 december gaan we naar Beverwijk voor de volgende Grand Prix!

Van boven naar beneden en van links naar rechts (met daar tussenin onze ZSC-tafelleiders) Christopher, Ryan, Revi, Toon, Ian, Dylan, Arjen, Younes, Rebecca, Tieme, Boris, Hessel, Peter, Kaylin, Arjen, Michael, Raymond en Tije.



U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten