Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
Barcelona verslaat Zurich

Gepost door Jesper de Boer op zaterdag 10 december 2011 om 02:06

Vanavond was de ledenvergadering inzake het materiaal. Van te voren had ik gedacht dat dit binnen een kwartier beklonken zou kunnen zijn. Uiteindelijk duurde het twee uur.

In september had de ledenvergadering al voor stukken gekozen. De leden hadden toen niet alleen behoefte aan stukken, maar ook aan nieuwe borden. Dat stond voor vanavond op de agenda. Echter toen het bord gekozen was, pasten de stukken er niet goed bij. Dus toen begon de stemronde weer opnieuw. Het was allemaal niet zo makkelijk als het lijkt.

Gelukkig werden wij vanavond bijgestaan door Ron Möllenkamp van Schaakkwaliteit uit Alkmaar. Hij gaf onze praktische adviezen over kleur (verstandig om bruine stukken op bruine velden te doen, want dan zie je minder onderscheid), en de grootte van de stukken (vier pionnen moeten evengroot zijn als een veld, dit geldt ook als je een loper diagoneel neerlegt op een veld). Tevens kwamen de verschillende houtsoorten en soorten vilt (waaronder leer) aan bod. Al met al mogen wij blij zijn, dat hij er bij was. Niet alleen door de presentatie van de sets maar ook de adviezen.

Nico Pos en Martin Oudejans hadden na een nauwkeurige voorselectie vier sets geselecteerd. Qua borden ging het vanavond tussen de Barcelona (55 cm):

En de Zurich (ook 55 centimeter):

Het was een close finish maar Barcalona won. De stukken die in de vorige ledenvergadering werden gekozen, werden echter niet opnieuw gekozen. De leden gaven de voorkeur aan Weible 1236 (Buxus) in plaats van Weible 1305 (Ebbenhout). De 1236 is verder iets groter dan de 1305 en kennelijk sprak dat de leden aan.

Om alles compleet te maken werd het bestuur ook gemachtigd tot het aankopen van nieuwe digitale klokken. De verwachting is dat de levertijd ongeveer 2 maanden bedraagt.

Hieronder enkele foto's van vanavond. Het bestuur is kennelijk zeer content met de keuze...

Waaronder Yuri Eijk, Dennis Rosegg en Joris Moes


Bestuursleden: Evert Blees, Peter de Vries, Jaron Rosegg, Huib Middelhoven en Marcel Springorum


Bestuursleden: Evert Blees, Peter de Vries, Jaron Rosegg, Huib Middelhoven en Marcel Springorum


Het bord dat uiteindelijk niet gekozen is. De stukken worden wel besteld.



U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten