Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
Zaans Kampioenschap voor de Jeugd 2012

Gepost door Marcel Springorum op woensdag 4 januari 2012 om 19:12

Terwijl buiten de pannen van de daken vlogen, werd op 3 januari in Boko het Zaans Kampioenschap voor de Jeugd gehouden. Liefst 50 jeugdige deelnemers stortten zich om kwart over tien in de strijd die om 16.00 uur tot een verdeling van de prijzen zou leiden. Voor ZSC-Saende werd het een succesvolle editie. Vooraf waren in de verschillende leeftijdscategorieën ZSC-kandidaten voor een podiumplaats aan te wijzen. Het was jammer dat Sem niet deelnam en op het laatste moment moest Rebecca wegens ziekte afhaken.

De D- en E categorie speelden samen in één groep 9 ronden Zwitsers. Het was de grootste groep zoals gebruikelijk. Negenentwintig jongens en één meisje speelden in negen ronden om de ereplaatsen. Younes (D) en Peter (E) begonnen ijzersterk door de eerste 4 ronden alles te winnen. In de 5e ronde moesten ze tegen elkaar en ze maakten er een remise van. In de volgende ronde speelde Younes opnieuw remise en dat bleek later het verschil te zijn. De rest van zijn partijen wist Younes te winnen maar ook Peter bleef alsmaar aan de winnende hand. Dat bracht hem op een schitterende score van 8,5 uit 9.

Daarmee was de titel t/m 12 jaar voor Peter. Younes won de D-categorie met ook een prachtige 8 uit 9. Opvallend was het relatief grote aantal E’tjes dat bovenaan eindigde. Nummer 3 en 4 waren ook E-spelers, Gilian Honkoop (Assendelft) en Noa Disbergen (Witte Paard) scoorden ieder 6,5 punt op de 3e resp. 4e plaats. Hierna kwamen onze Tije en Boris met 6 punten op de plekken 5 en 6, goed voor kwalificatie voor de Noord-Hollandse Kampioenschappen in het voorjaar. Sinclair, nog maar kort bij ZSC-Saende via zijn school Het Baken, kreeg de prijs voor de beste schoolschaker bij dit kampioenschap.

In de C-groep speelden twaalf spelers, de helft was lid van ZSC-Saende. Het kon dan ook niet uitblijven dat ZSC hier beslag ging leggen op ereplaatsen. Na drie van de zeven ronden hadden Raymond, Timothy, Arjen en Hessel met 2,5 punten samen de leiding. Toen won Hessel van Arjen en Raymond van Timothy. In ronde 5 won Timothy van Hessel en legde Raymond de basis voor de titel door opnieuw te winnen waar Arjen met nog een nederlaag moest afhaken.

Raymond bleef winnen en stond alleen in de laatste ronde nog een halfje af aan Arjen die daardoor nog net zijn plaatsing voor het Noord-Hollands Kampioenschap kon veiligstellen. Raymond pakte de titel met 6 punten. In de strijd om de tweede plaats trok Timothy aan het langste eind. In de laatste ronde maakte hij remise tegen Tieme waar Hessel niet van kon profiteren omdat hij zelf ook niet meer dan een halfje kon scoren. Hessel dus derde met net als Timothy 5 punten. Michael had het zoals verwacht niet makkelijk in dit sterke veld maar gaf prima partij. Hij won zelfs van Tim Azoulay (Krommenie) en dat was een prima prestatie.

En dan het koningsnummer. Door de afwezigheid van Rebecca was Christopher de enige ZSC-er in de A/B groep. In de tweede ronde speelde hij tegen titelhouder Robbin Neeft (Krommenie) en dat werd remise. In de andere partijen maakten ze beiden geen fout en dat betekende een barrage om de titel. De barrage bestond uit twee partijen. De eerste was remise maar in de tweede greep Robbin opnieuw de titel. Hier dus de tweede plaats voor Christopher die het de gedoodverfde favoriet bijzonder lastig maakte.

Het was een mooi en spannend toernooi met voor ZSC-Saende erg goede resultaten. Drie van de vier titels werden behaald en ook in de breedte werd er leuk gepresteerd. Een goed begin voor ons jeugdschaken in 2012.

Met de klok mee: Younes, 1e plaats D; Christopher, 2e plaats A/B; Raymond, 1e plaats C; Peter, 1e plaats t/m 12 jaar en dus ook 1e plaats E.



U moet inlogd zijn om te kunnen reageren.

Gepost door Yuri Eijk op vrijdag 6 januari 2012 om 09:35

Mooi verslaggeving. ZSC heeft goud in handen.



Contact | Formaliteiten