Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
Bliksembezoek tata-chess

Gepost door Jesper de Boer op zondag 29 januari 2012 om 09:55

Gisteren heb ik een bliksembezoek aan het Tata-toernooi gebracht. Ergens tussen het uitzoeken van behang voor de babykamer en het uitkiezen van een babyfoon was er een gaatje. Grappig vond ik nog wel dat er babyfoons zijn met minder straling. Tja, als het op de veiligheid van je kind aankomt, is deze keuze natuurlijk snel gemaakt. Zo geldt dat natuurlijk voor elke keus die je maakt.

Wat onwennig kwam ik de gymzaal binnen. Zo is er een dubbele deur bij binnenkomst. De linker deur is standaard dicht. Na twee weken Tata weet iedereen dat wel. Maar het was mijn eerste bezoek, vandaar dat ik wat opzien baarde met het trekken aan deze dichte deur.

Al vrij snel na mijn binnenkomst in de zaal kwam ik René tegen. Binnen 5 minuten hadden wij al twee officiële waarschuwingen op zak. René probeerde nog te verklaren dat het niet aan hem lag. Maar dat gelooft toch niemand. Iets met de schijn tegen je hebben.

Er waren gisteren veel ZSC-supporters. De support is nodig want over het algemeen gaat het niet zo heel goed met onze clubgenoten. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen. Zo is er Mels die op dit moment met zijn vieren de eerste plaats deelt. Geconcentreerd zat hij gisteren achter het bord. In de laatste ronde valt de beslissing tegen een medekoploper.

Ook Ben is bezig met een goed toernooi. In een sterke poule (klasse 3) heeft hij 6 uit 8. Hij ontsnapte wel aan het fotomoment . Hans Galjé daarentegen zat redelijk vooraan. Hij staat nog in het linker rijtje. Maar echt tevreden zal hij niet zijn.

Albert is onze hoogste vertegenwoordiger in de sterke tweede klasse. De eerste helft moeten wij maar snel vergeten, gelukkig scoort hij in de tweede helft beter.

Nico zit nog wel beneden in de gymzaal, maar wel helemaal in de hoek. Hij heeft wat klappen opgevangen, maar ook een aantal keren teruggevochten. Alleen met telelens had ik hem kunnen fotograferen.

Dirk-Willem is goed bezig geweest dit jaar met een indeling in de sterke groep 3 als beloning. Met vier 2000-spelers en nog eens vier 1950-speler heeft hij het niet gemakkelijk. Zoals Martin zei, dit is promotieklasse niveau.

Martin zelf zit een klasse lager. Bij zijn stelling moest ik meer aan een ander spelletje denken…

Teresa in het midden tussen heel veel mannen. In een groep met zeven spelers die op papier sterker zijn, staat zij achtste.

En dan zijn er natuurlijk de grootmeesters. Onder supervisie van Cor.

Veel aandacht gaat er uit naar Magnus. Niet alleen is hij op papier de sterkste van de wereld, hij verdient nog bij als model voor G-star.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren.

Gepost door Huib Middelhoven op dinsdag 31 januari 2012 om 09:51

Hahaha, leuk verslag Jesper! Jammer dat ik het Oudhollandsch Deurtrekken gemist heb ;-)



Contact | Formaliteiten