Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
ZSC erg succesvol op Grand Prix Zaanstad

Gepost door Marcel Springorum op maandag 19 november 2012 om 16:52

Op 18 november was het zover. De jaarlijkse GP Zaanstad werd gehouden op het Zaanlands Lyceum. Er waren weer veel kinderen afgekomen op dit schaakspektakel. Liefst 111 deelnemers gingen even na de middag van start in 14 groepen. ZSC-Saende had de grootste Zaanse afvaardiging en werd in omvang alleen overtroffen door De Waagtoren.

Veertien ZSC-ers deden er mee. Voor Fermend was het zijn eerste toernooi en in zijn zevenkamp wist hij al een partij te winnen. Daarmee werd hij 6e in groep 14. Goed gedaan. Arjan had na zijn goede score van vorige keer nu een wat zwaardere groep (11). Hij bleef daardoor op 1½ punt steken maar helemaal niet slecht gedaan. Xiao kwam uit in groep 8, met 2 punten behaalde hij plek 7. In dezelfde groep pakte Sinclair 4½ punt en daardoor kon hij naar huis met de derde prijs.

In groep 7 speelden drie ZSC-ers. Pravin en Vidur besloten hetzelfde aantal punten te halen (2) en eindigden als 6e en 7e. Yasin speelde zijn eerste toernooi en kwam op een mooie 4e plek terecht. Hij haalde 4 punten. In groep 5 had Boris zijn dag. Bovenin was het spannend maar Boris hield hij zijn hoofd koel: hij won zijn groep met 5,5 punt.

In de bovenste groepen wemelde het van de ZSC-Saende spelers. Groep 2 had er liefst 4! Dylan had een score van 2,5 punt (plek 7). Hij had de pech een partij in gewonnen stand op tijd te verliezen. Tije stond een plekje erboven met 3 punten. Hier twee ZSC-prijswinnaars want Sem pakte plaats 3 met 4 punten en Younes had evenveel punten maar op onderling resultaat na SB punten mocht hij de 2e prijs ophalen. Dit was een heel spannende groep, het verschil tussen de nummers 2 en 7 was maar 1½ punt!

En dan groep 1. Het was prachtig om ook hier vier spelers van onze club te zien strijden om de ereplaatsen. Arjen kon zich dit keer niet mengen in de kopgroep: 5e met 3 puntjes. Peter finishte verrassend (laagste startrating in deze groep) op de 3e plaats. Fantastisch gedaan. Rebecca kwam met 4½ punt op de 2e plaats en Christopher won met een 100% score: 7 uit 7. Dat betekende dus een compleet ZSC-Saende podium en dat op onze Grand Prix. Geweldig.

Alle tafelleiders hartelijk bedankt voor jullie medewerking!

Eindstand is in pdf te bekijken, let op sommige groepen staan op de 2e pagina.



U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten