Kalender:
29-4Interne maandag competitie ronde 32
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
Veel ZSC'ers op podium bij Zaans Kamp.

Gepost door Marcel Springorum op maandag 7 januari 2013 om 10:59

Donderdag 3 januari was Boko het toneel van het Zaans Kampioenschap voor de Jeugd. In vier verschillende categorieën werd er om de titel gestreden. Dat leverde weer een spannende strijd op met de nodige verrassingen.

Om te beginnen de D- en E-categorie die samen in één groep 10 ronden Zwitsers speelden. In de E-categorie hadden we geen ZSC-Saende inbreng maar in de D-groep des te meer. In de 2e en 3e ronde zorgde Yasin voor opschudding door eerst van Peter en daarna van Sem te winnen. Hierdoor ging hij na drie ronden samen met de broertjes Honkoop aan de leiding met 3 punten.

In de 4e ronde speelde Yasin tegen Mark Honkoop en met de zwarte stukken wist hij opnieuw te winnen. Maar de concurrentie in de D-groep was bijzonder groot en zo kon het gebeuren dat Yasin hierna verloor van Gilian Honkoop (E-speler), Tije en Boris. Hierdoor zakte hij terug en finishte uiteindelijk als 5e in het D-klassement. Uitstekend gepresteerd. Zo lang speelt Yasin namelijk nog niet op de club.

Een goede dag had ook Boris die ongeslagen bleef. Hij speelde liefst vijf keer remise. De andere helft van zijn partijen won hij. Dat bracht hem op 7½ punt. Peter herstelde zich van de nederlaag tegen Yasin maar kwam tegen enkele toppers niet verder dan remise. Door overwinningen in de laatste twee ronden kwam hij toch ook uit op 7½ punt. Sem verloor dus van Yasin maar versloeg op zijn beurt de beide broertjes Honkoop. Hij leek op de titel af te gaan totdat Peter daar in de voorlaatste ronde een stokje voor stak. En ook Sem kwam uit op 7,5 uit 10.

Na de prijsuitreiking kwam er een barrage (volgens het reglement). In snelschaakpartijen werd een beslissing geforceerd. Peter verloor van Boris en Sem, zodat deze twee in de allerlaatste partij van de dag om de titel knokten. Sem was de gelukkige winnaar en greep diep in de middag de titel. Maar erg mooi is het natuurlijk dat het een compleet ZSC-Saende podium was: 1) Sem 2) Boris en 3) Peter. De ratingprijs was bovendien voor Yasin die van iedereen het hoogst boven zijn eigen rating presteerde.

De C-groep dan. Een deelnemersveld met zeven namen. Ook hier een verrassing in het begin. Arjen verloor van Hajo Bons en dat was natuurlijk een streep door zijn rekening. Younes, tweede geplaatst, stond tegen Hajo en Tim Azoulay een remise toe. Maar hij won van Arjen en daarmee greep hij de titel. Arjen kwam ook op het podium terecht maar moest genoegen nemen met de 3e plaats.

De A/B-groep dan. Christopher had zijn dag niet. Met de hoogste rating begonnen liep hij snel tegen een nederlaag tegen Bob de Wit aan. Raymond besliste hun onderling duel in zijn voordeel en daardoor raakte de titel voor Christopher buiten bereik. Tot slot verloor hij ook nog zijn partij tegen Melle Gelok en haalde hij ook niet het podium. In deze groep bleef maar één speler ongeslagen en dat was Raymond. Alleen Emil Aktas wist hem af te stoppen en kon een halfje scoren tegen de nieuwe kampioen van de A/B-categorie. Maar de rest van zijn tegenstanders beet in het stof. Geheel terecht kon Raymond daarom de grootste beker ophalen bij de prijsuitreiking.



U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten