Kalender:
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
3-6Interne maandag competitie ronde 36
Open NK in Dieren van start!

Gepost door Huib Middelhoven op dinsdag 17 juli 2001 om 19:57

Vandaag is het Open NK in Dieren van start gegaan. Van ZSC-Saende doen hieraan mee: René Hennipman en Jan Weststrate in reservegroep A (tot 2100) en Arton de Boer en ondergetekende in reservegroep B (tot 1800). Oh ja, enkele grootmeesters en nog wat los spul speelt in de Hoofdgroep.

Vanuit een zweterige bibliotheek zit ik hier na de eerste ronde een verslagje te typen, een meevaller: de bieb zit vlak naast de speellocatie. Er wordt namelijk gespeeld in een sporthal, genaamd Theothorne. Dit is de eerste keer dat ik meedoe aan Dieren maar als ik de verhalen moet geloven van oudgediende René dan ligt in deze regio heel wat heroiiek in de historie rond dit toernooi met tijdritten op een of andere heuvel en bachanalen op campings e.d. Ons gezelschap is enigszins versnipperd: Arton en Jan staan als die-hards op de plaatselijke camping, René logeert bij een vriend in Arnhem en ikzelf zou geen penningmeester zijn als ik niet in een vakantiehuisje in Nunspeet zou bivakkeren.

D eerste ronde: René was het rapst klaar omdat zijn tegenstander bij een afruil iets overzag en daardoor een compleet stuk en daarmee de partij verloor. René speelde overigens met zwart zijn vertrouwde Caro-Kann. Jan had zwart in een Najdorf-siciliaan, sloeg in op b2 en later op a3 maar dat was net ff teveel en dameverlies kon alleen afgewend worden door een stuk te geven, hetgeen in het toreneindspel dat volgde, genoeg was voor zijn tegenstander. Een valse start voor Jan dus.

Arton speelde met zwart op het scherpst van de snede een Lettisch gambiet. Zijn tegenstander kwam evenwel gewonnen te staan maar overzag een mataanval en moest het eindspel in met een loper achter. Arton speelde dit bekwaam uit. Citaat Arton: "Voor de poorten van de hel weggesleept..."

Ik tenslotte speelde met wit, kreeg een Franse opening tegen me en ging volop in de aanval op de koningsvleugel hetgeen na een mooie combinatie een stuk en de partij opleverde.

Al met al een mooie eerste dag met 3 uit 4. Ik heb ook al enkele digitale foto's genomen maar die kunnen nog niet geplaatst worden omdat in de Dierense bibliotheek een diskettestation ontbreekt. Zodirect even wat eten, samen ook met supporters Hein (eindelijk weer terug in Nederland en nu wanhopig op zoek naar een baan) en Ingeborg, de lieftallige eega van René en dan nog lekker van de mooie avond genieten met een drankje van het een of ander.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten