Kalender:
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
3-6Interne maandag competitie ronde 36
Ronde 15: veel g4

Gepost door Huib Middelhoven op maandag 12 december 2016 om 23:28

In drie van de zeven partijen werd vandaag door wit ergens in de opening g4 gespeeld, met wisselende resultaten.

Allereerst speelde Evert deze zet tegen René Hennipman, er werd tegengesteld gerokeerd maar gaandeweg werden er veel stukken geruild. In een eindspel met ongelijke lopers, waarin in de nazit verrassend genoeg nog enkele taktische grappen bleken te zitten, werd uitendelijk remise overeen gekomen.

Dirk-Willem speelde ook ergens g4 maar zijn onveilige koning in een open stelling was koren op Frank's molen. Frank wint.

Sjaak was de enige overwinnaar met g4, alhoewel tegenstander Albert goed weerstand bood met een tegenaktie op de damevleugel. Dat had meer verdiend maar ergens ging materiaal verloren waardoor Sjaak won.

Hein tegen Dennis was een spannende pot met veel stukkenspel op een open bord. Ergens zat een tactische grap in de stelling en daar heeft Hein natuurlijk een goed oog voor. Zodoende bezorgt hij koploper Dennis zijn eerste nederlaag.

Jan-Bart neemt die 1e plek over door van Ben te winnen. Ben nam gelijk het initiatief maar Jan-Bart verdedigde geduldig en accuraat, wint ergens een pion en niet veel later ook de partij.

André tegen Martin was een fraaie pot; rustige openingsopzet maar ineens vliegt de vlam in de partij. Meerdere stukken staan in, met een geniepig tussenzetje lijkt Martin de witte dame te vangen maar André rekent nog steeds prima en krijgt daar een toren, loper en paard voor terug. Dat zou genoeg moeten zijn maar Martin weet met zijn kale dame voor genoeg disharmonie in Andre's gelederen te zorgen waardoor deze niet verder kan komen; remise.

Hans Galjé bokst met wit tegen een "stenen muur" van Mels en gooit alles op de damevleugel naar voren. Mels weet evenwel de traditioneel slechte witveldige loper behoorlijk actief te krijgen en een spannend gevecht ontspint zich. Hans komt als winnaar boven drijven door in het toreneindspel twee pionnetjes en ook de partij te winnen.

Door een klein misverstand waren er tot slot twee vrije rondes te noteren; voor Ahmet en voor scribent dezes.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren.

Gepost door Yuri Eijk op dinsdag 13 december 2016 om 06:52

Bedankt voor de verslaggeving Huib! Gisteren ook een mooie maandagronde zie ik.



Contact | Formaliteiten