Kalender:
3-5Interne vrijdag competitie ronde 24
6-5Interne maandag competitie ronde 33
10-5Interne vrijdag competitie ronde 25
13-5Interne maandag competitie ronde 34
17-5Interne vrijdag competitie ronde 26
20-52de Pinksterdag "geen schaken"
24-5Interne vrijdag competitie ronde 27
27-5Interne maandag competitie ronde 35
31-5Interne vrijdag competitie ronde 28
3-6Interne maandag competitie ronde 36
ZSC 3 krijgt pak slaag

Gepost door Huib Middelhoven op woensdag 14 december 2016 om 23:27

Het 3e team had afgelopen vrijdag een zware avond in BOKO. Tegen Kennemer Combinatie 4 werd ruim verloren; 1-7.

De eerste nederlaag was vooral een morele; goed en wel waren alle partijen begonnen, of bord 5 van de onzen bleef hardnekkig leeg. Arjen bleek zich een week vergist te hebben in de datum en had reeds een andere afpraak die hij niet verzetten kon (/wilde). Op de interne waren alle partijen al een half uur bezig en ook geen geschikte invallers onder de aanwezigen dus 1-0 reglementair verlies.

Peter komt na de opening twee pionnen achter, wint er een terug en offert fraai een kwaliteit. Helaas gaat hij daarna met het verkeerde stuk naar f2 anders had de winst voor het grijpen geweest. Nu wordt het een eindspel waarin hij onderuit gaat.

Jaron zat aardig in zijn voorbereiding en gaat ten aanval op de koningsstelling van zijn tegenstander, die op zijn beurt op de damevleugel opereert. Dat blijkt helaas iets effectiever en Jaron delft voor het eerst dit seizoen het onderspit.

Frans kampt met een ontwikkelingsachterstand en moet in arren moede met de zet g5 zijn koningsstelling bloot geven. Daar weet zijn tegenstander wel raad mee en niet veel later zou het mat gaan, ware het niet dat Frans dan al opgegeven heeft.

Rene Kanninga kampte naar eigen zeggen met concentratieverlies, ziet een wending over het hoofd en moet de handdoek in de ring werpen.

Machiel wint een pion, verliest daarna een kleine kwaliteit de partij loopt uit op een gelijkspel.

Ron belandt na dameruil in een gelijkwaardig middenspel, komt vervolgens in het bezit van het loperpaar versus twee paarden maar kan geen ijzer met handen breken; ook hier remise.

Jacob en zijn tegenstander rokeren tegengesteld en trekken beiden ten aanval. Tegenstander is iets sneller waardoor Jacob verliest.

U moet inlogd zijn om te kunnen reageren. Er zijn nog geen reacties.

Contact | Formaliteiten